Azerbaycan, İspanya, Yunanistan Türkiye İçin Ne Yaptı?

Büyük Türkiye depreminden sonra pek çok ülke yardıma koştu. İşte, İspanya, Azerbaycan ve Yunanistan’ın Türkiye’ye desteği!

Azerbaycan, İspanya, Yunanistan Türkiye İçin Ne Yaptı?
Yayınlama: 11.02.2023
30
A+
A-

Büyük bir deprem sonucu yas ilan edilen Türkiye’ye pek çok ülkeden destek geldi. İşte, bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmayan yabancı dostlarımız…

İspanyol Arama Kurtarma Ekibi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili sarsan depremlerden sonra, enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarına İspanyol ekipler de katıldı. Bir kadına ulaşan ekip, kadını telkin etmek için, “Korkma Zeynep Hanım” dedi ve Zeynep’le birlikte birçok kişiyi enkazdan sağ salim kurtardı.

İspanyollar, Türk insanının acil durum halinde birbirine nasıl kenetlendiğini bu pide paylaşımı ile duyurdu. “Yolda bizi durdurup bu pideleri ulaştırmamızı istediler. Hikayedeki asıl kahraman onlar, kendileri. Biz sadece umut kaynağıyız.”

Azeri Vatandaş Evinden Yorgan Getirdi

Kış soğuğunda evsiz kalmanın, yakınlarını kaybetmenin ne olduğunu bilen Azeri hayırsever Server Beşirli, gecekonduda yaşamasına rağmen, bulabildiği kadar yorganı arabasına yükleyip Türkiye’ye geldi. Bu kare herkesi duygulandırdı.

Fransız Dergisinden Utanç Veren Karikatür

Dünyanın pek çok ülkesi Türkiye’ye deprem bölgelerine yardım ulaştırırken, Fransız Charlie Hebdo karikatür dergisinin depremi ti’ye alan karikatürü gerginlik yarattı. Bu zor durumda tüm dünya yanımızdayken Fransız hiciv dergisinin aşağılık karikatürüne, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Modern barbarlar! Kin ve nefretinizde boğulun” karşılığını vermişti. İşte, deprem ile dalga geçen o karikatür!

Yunanistan’dan Fransa’ya Jet Yanıt

Fransa’nın bu rezaletine karşılık Yunanistan Kathimerini adlı gazetesinde şu karikatüre yer verdi. Görselde yıkılan binaların üzerindeki Türk Bayrağında da var olan bir Hilal gözyaşı akıtıyor.