Hayvanat Bahçesi Müdürü Yılbaşı Ziyafeti İçin Keçileri Katletti!

Hayvanat Bahçesi Müdürü Yılbaşı Ziyafeti İçin Keçileri Katletti!
Yayınlama: 02.02.2023
21
A+
A-

Tüm dünyayı çalkalayan olayda, Meksika’daki hayvanat bahçesinin müdürü hakkında kan donduran suçlama: Yılbaşı ziyafeti için hayvanat bahçesindeki hayvanları kesip pişirmiş!

Meksika’daki Olay Dünya Basınında Yer Buldu

José Rubén Nava Noriega adlı şahsın sorumluluğundaki hayvanat bahçesinde kan donduran bir olay yaşandı. Meksika’nın Chilpancingo kentindeki Zoochilpan adlı hayvanat bahçesinde yaşayan cüce keçiler, müdür Noriegna’nın talebiyle yılbaşı ziyafeti için kesilip pişirildi. Aralık ayında yaşanan vahşi olayda yıl başında yenmek üzere kesilen 4 adet erkek cüce keçinin haberi sosyal medyada gündem oldu. Bu olay Meksika, Amerika ve tüm dünyada gündem oldu.

Kesilen Hayvanlar Yemek İçin Uygun Bile Değildi

Meksika Eyalet Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, olayın sosyal medyada duyurulması üzerine harekete geçti. Vahşi yaşam yöneticisi Gutierrez, yaptığı açıklamada, kesilip pişirilen cüce keçilerin insan sağlığını riske edecek olan ve insanlar tarafından yenmesi uygun bulunmayan bir cins olduğunu açıkladı. “Bu hayvanlar insan tüketimine uygun değil” ifadesini kullandı.

Meksika Hayvanat Bahçesinde Son Durum

10 cüce keçiyi bünyesinde barındıran Zoochilpan’da şu an 6 cüce keçi kaldı. 89 türe ait toplamda 520 hayvan halen Zoochilpan bünyesinde barınıyor. Nava Noriega, sorumluluğundaki bir geyiğin tıbbi yardım almasını engellediğinden 12 Ocak’ta görevinden alındı. Nava Noriega, yılbaşı yemeği için hayvanat bahçesindeki hayvanları kesip pişirilmesi için talimat vermesi ve zebra ile sığırları yasa dışı şekilde satması sebebiyle hakkında işlem başlatıldı.