Hollanda ve Belçika Katedrallerinde İstiklal Marşı Çalındı

Hollanda ve Belçika’daki katedrallerin önünde Türkiye’deki depremzedeler için İstiklal Marşı ile anma töreni düzenlendi.

Hollanda ve Belçika Katedrallerinde İstiklal Marşı Çalındı
Yayınlama: 11.02.2023
120
A+
A-

Kahramanmaraş depremi tüm dünyada yankılandı. Belçika ve Hollanda katedralleri çanla İstiklal Marşı’nı çaldı.

Türkiye’nin Acısı Başka Ülkelere Böyle Yansıdı

Kahramanmaraş ve beraberinde toplamda 10 ilde büyük can kaybına ve yıkıma yol açan depremlerden sonra, Türkiye’ye pek çok ülkeden yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Tıbbi ve gıda yardımlar, para bağışı, sahra hastanesi, arama ekipleri gönderen pek çok ülke aynı zamanda Türkiye’nin acısını paylaşan mesajlar veriyor. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Belçika ve Hollanda da İstiklal Marşı’nı çalarak kalpleri ısıttı.

Katedral Çanıyla Çalınan İstiklal Marşı’nı Herkes Dinledi

Türkiye deprem sonrası büyük bir acı yaşarken, pek çok ülkeden destek mesajları yağmur gibi gelmeye başladı. Son olarak dün Hollanda ve Belçika meydanlarında katedral çanıyla İstiklal Marşı çalındı. O anlar Avrupa’nın kalbinde duygu seline sebep olurken, halk tüm caddelerde saygı duruşunda bulunarak Marşı dinledi.

Türkiye Depremi için yurt Dışında Anma Töreni Düzenlendi

Belçika’da Anvers kentindeki katedralin önünde depremde hayatını kaybedenler için Türk Bayrağı ile bir anma töreni düzenlendi. Törene Türk ve Belçikalılar, Belediye Başkanı Wever ve Başkonsolos Batu Kesmen de katıldı.

Anver tarihi katedralinde İstiklal Marşı eşliğinde düzenlenen törende depremzedeler için 20 bin Euro bağış toplandı. Belçika’dan Türkiye2ye bir itfaiyeci daha gönderildi. Aynı saatlerde Hollanda’nın Zwolle kentindeki De Peperbus Katedrali’nde de İstiklal Marşı çalındı.

Zwolle Belediyesi ve Hollanda Kızılhaçı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 132 bin 500 Euro bağış yaptı.