Deprem Bölgesinde Borçlar Ertelenecek

Deprem Bölgesinde Borçlar Ertelenecek
Yayınlama: 06.02.2023
52
A+
A-

Türkiye Bankalar Birliği, depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlanacağını duyurdu.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi Yaşandı

Türkiye’yi yasa boğan deprem, bu sabah saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz illerini derinden sarstı. 7,7’lik Kahramanmaraş depreminin ardından Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Adana, Şanlıurfa dahil 11 ilde büyüklüğü 5 ila 7,7 arasında değişen yüzlerce deprem ve artçı sarsıntı meydana geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminde pek çok bina yıkıldı ve hasar gördü. Yüzlerce ölü ve yaralı var.

Deprem Bölgesinde Borçlar Ertelendi

Tüm Türkiye tek yürek; Türkiye Bankalar Birliği deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların borçlarının ertelendiğini duyurdu. Depremin yaşandığı bölgelerde ekonominin olumsuz etkilenmesi sonucu, pek çok kişinin banka borçları bir süreliğine ertelendi. Ödeme vadesi gelen ve 6 ay içinde vadeli gelecek olan borçların bugünden itibaren 6 ay süreyle erteleneceği duyuruldu. Bankalar tarafından depremzedeler için alınan tedbirler ve çalışmalar kapsamında, şu açıklamalar geldi.

TBB’den Yapılan O Açıklama

TBB, deprem bölgesinde banka borcunu ödemekte güçlük çekebilecek olan vatandaşlar için yürek ferahlatan bir açıklamada bulundu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile birlikte yapılan görüşmelerde TBB’nin açıkladığı kararlar şu şekilde:

Deprem bölgesinde bankalara borcu olan vatandaşların borcunun 6 ay sonrasına ertelenmesine,

Borçların ödenmesi ve finansman sağlanması için banka müşterilerine ek kolaylık sağlanmasına,

Müşterilerin kredi ödeme, kredi risk, çek ve senet işlemlerine dair Risk Merkezi tarafından bilgilendirilmesine,

Afetten etkilenen müşterilerin durumunu belgeleyerek bankalara iletmeleri konusunda kamuoyuna bilgi verilmesine karar verildi.