Deprem Bölgesinde Hangi Konutlara Elektrik Verilecek?

Deprem merkezi Kahramanmaraş’ta bulunan Bakan Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaz verilecek yerler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem Bölgesinde Hangi Konutlara Elektrik Verilecek?
Yayınlama: 11.02.2023
56
A+
A-

Bakan Dönmez’den bir son dakika açıklaması geldi. Deprem bölgesinde o binalara elektrik ve doğal gaz verilecek.

Deprem Bölgesinde Elektrik Verilecek Konutlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, az önce müjdeli bir haber verdi. Elektriksiz kalan binalar ve konutlar için yeni bir gelişme yaşanıyor. Deprem bölgelerindeki vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketlerine başvurarak yeniden elektriğe kavuşabilecek.

Uzman kurulun onayı gelir gelmez, depremde hasar görmeyen konutlara tekrar elektrik enerjisi verilecek. Bakan Dönmez, depremin vurduğu 10 il için bölgedeki enerji akışı ile ilgili açıklamalara devam ediyor.

Bakan Dönmez Duyurdu

TEİAŞ 12. İşletme Müdürlüğü’nde depremden etkilenen 10 şehirdeki enerji akışının kesintisine dair açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde hasarsız konutlara elektrik verilmeye başlanacağını açıkladı. Bakan Dönmez, doğalgaz ile ilgili de açıklama yaptı.

Doğal Gazda Son Durum

Kahramanmaraş TEİAŞ bünyesinde basın açıklaması yapan Fatih Dönmez, depremden etkilenen şehirlere doğalgaz taşıyan ana bor hatlarında 18 büyük hasarın meydana geldiğini ifade etti. Doğalgaz borularının kopması sonucu, deprem bölgelerine doğalgaz akışı da kesilmişti.

Zorlu Enerji’den ise konuya dair güzel bir açıklama geldi. Deprem bölgesi Gaziantep’te 13 Şubat’tan itibaren hastane ve ekmek fırınları öncelikli olmak üzere tüm kentte doğal gaz arzına başlanacağı bildirildi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 13 Şubat Pazartesi günü Gaziantep şehir iletim şebekesine doğal gaz verecek. Ardından gerçekleşen kontrollerden sonra kentte doğal gaz arzına başlanacak.