Deprem Bölgesindeki Memur ve İşçilerin Maaşı Erken Ödenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sevindiren haber! Deprem bölgelerinde çalışan memur ve işçilerin maaşları erken yatacak.

Deprem Bölgesindeki Memur ve İşçilerin Maaşı Erken Ödenecek
Yayınlama: 09.02.2023
54
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sevindiren haber! Deprem bölgelerinde çalışan memur ve işçilerin maaşları erken yatacak.

Deprem Bölgelerindeki Memurların Maaşı Ne Zaman Ödenecek?

Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya dahil olmak üzere 10 ilde hayatı durduran deprem sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Depremzedeler için pek çok kolaylık sağlanmaya başladı. Bir haber de deprem bölgelerindeki kamu kurumlarında çalışan memur ve işçilerle ilgili. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 ilde kamuda görev yapan memur ve işçilerin maaşlarının 15 Şubat’tan önce hesaplara yatacağını duyurdu.

Maaşların bugünden itibaren en kısa süre içinde banka hesaplarına yatması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Duyurdu

Devlet Memurları Kanunu’nun 164’üncü ve ek 24’üncü maddeleri uyarınca; depremin vurduğu 10 ilde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) kamu kurumlarında görevli olanların maaşları erken ödenecek. 15 Şubat’ta maaş alacak olan memur ve işçilere bu ayki maaşları ivedilikle ödenecek.

Yasal Kesintiler Uygulanacak

Deprem bölgesi olarak 3 ay süreyle OHAL ilan edilen 10 ilimizde görevli memur, sözleşmeli personel ve işçiler için aynı şekilde işlem yapılacak. Kamu kuruluşlarında söz konusu illerde çalışanlar 15 Şubat’tan önce yasal kesintiler yapılmak suretiyle erken ödeme alacak.

Aylıklardan yapılan kesintiler yasal süresinde gönderilecek. İlgili birimlere gereken duyuru yapılacak ve bu konuda hiçbir aksamaya meydan verilmeyecek.