Dolar Alım Satımı İçin Önemli Uyarı: O Tarihe Dikkat!

Piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ile ilgili son tahminini paylaştı. Dolar alım satımı için o tarihe dikkat çekti!

Dolar Alım Satımı İçin Önemli Uyarı: O Tarihe Dikkat!
Yayınlama: 01.02.2023
37
A+
A-

Ülkemizde son bir yılda fahiş zamlar, önlenemez enflasyon artışı ve döviz kurlarındaki hareketlilik vatandaşı zor durumda bırakıyor. Binlerce kişi yatırım aracı olarak Dolar alım satımı yapmaya başladı.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez yeni bir dolar yorumu ile gündemde.

Dolar Kaç TL ?

Peki, bugün Dolar kaç TL? Dolar kuru ne yönde hareket edecek? Dolar fiyatı artacak mı, düşecek mi? İşte, İslam Memiş‘ten dolar için kritik tarih!

Dolar TL kurunda yükseliş seyri devam ederken, piyasa analisti Memiş, doların o tarihlerde çarpıcı bir seviyeye gelebileceğinden bahsetti. Borsa, Altın, Kripto para ve dolar fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan yatırım uzmanı, dolar için “Uzun soluklu bir yatırım aracı” dedi.

İslam Memiş

İslam Memiş, borsada hisse senetlerinin mutlaka uzun vadede elde tutulması gerektiğini ve çeşitli sektörlerden farklı kağıtların elde bulundurulması gerektiğini belirterek, borsada böyle dalgalanmaların normal olduğundan bahsetti.

Dolar Ne Kadar Olacak ?

Hem küçük hem de büyük yatırımcı için önemli bir yatırım aracı olan Dolar içinse sabit bir dalgalanma görünmediğini belirten Memiş, dolar kurunun seçim döneminde 20 TL seviyesine çıkabileceğini söyledi.

Şu sıralar 18,81 TL seviyesindeki Dolar TL kuru, serbest piyasada ve Kapalı Çarşı’da 19 TL civarında alım satım yapılıyor. Seçim dönemine kadar Dolar fiyatı 20 TL bandına ulaşabilir, hatta bu seviyeyi geçebilir yorumu geldi.