E-Devlet Depremzedeler İçin Güvenli Bağış İmkanı Sundu

E-Devlet Depremzedeler İçin Güvenli Bağış İmkanı Sundu
Yayınlama: 08.02.2023
35
A+
A-

Deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardım göndermek isteyenler, bağışlarını e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde yapabilir.

E-Devlet Üzerinden Depremzedelere Nasıl Bağış Yapılır?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi e-Devlet üzerinden depremzedeler için yeni bağış sayfalarını hizmete açtı. Türk Kızılayı ve AFAD’a bağış yapmak isteyen vatandaşlar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet kapısı üzerinden dilediği miktarda para yardımı yapabilecek. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden Yeni Dijital Bağış Hizmeti

Depremzedelere yardım göndermek ve para bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından kullanıma açılan iki ayrı dijital hizmetten yararlanabilecek. Yardımlardan biri nakit bağış, diğeri Kızılay kan bağışı şeklinde düzenlendi.

Türk Kızılayı deprem bölgesi yardımı sayfasında, adresinize en yakın kan bağış merkezlerinin listesini göreceksiniz. Kızılay kan bağışının yapıldığı noktalar, telefon, adres ve çalışma saatleri bu sayfada yer alıyor. Harita üzerinden kan bağışı noktalarına yol tarifi alınabilir.

E-Devlet Güvenli Bağış Hizmeti

Türk Kızılayı kan bağışı hizmetine ek olarak; yüksek güvenlikli bir dijital ödeme sistemi de oluşturuldu. Deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine para yardımı yapmak isteyen vatandaşlar, E-Devlet üzerinden AFAD ve Türk Kızılayı derneklerine para gönderebilecek. Depremzedeler için düzenlenen bağış kampanyası, bağış yapmak isteyenler kredi kartı kullanarak 3D Secure koruması ile güvenli bir şekilde para yardımında bulunabilecek.

En Yakın Kan Bağışı Merkezi için: TIKLA

AFAD Deprem Bağış Kampanyası için: TIKLA

Türk Kızılay Deprem Bağış Kampanyası için: TIKLA