EYT Görüşmeleri Ne Zaman Başlayacak? EYT Maaşları Son Durum

AK Partili isimden son dakika EYT açıklaması! EYT maaşları belli oldu mu? Görüşmeler hangi tarihte yapılacak?

EYT Görüşmeleri Ne Zaman Başlayacak? EYT Maaşları Son Durum
Yayınlama: 12.02.2023
70
A+
A-

EYT son dakika haberleri geldi. AK Partili o isimden açıklama: EYT görüşmelerinin yapılacağı tarih belli oldu!

EYT Görüşmelerinin Tarihi Belli Oldu

7 Şubat’ta Meclis Genel Kurulu’nda konuşulacak olan EYT düzenlemesi, deprem nedeniyle ilan edilen milli yas nedeniyle bir sonraki tarihe ertelenmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT görüşmelerinin yapılacağı tarihi duyurdu. EYT maaşları ve tüm şartlarla ilgili yasalaştırılacak olan düzenlemeye dair görüşmeler, 21 Şubat’ta yapılacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Türkiye gündemini epeydir meşgul ediyor. Kanun teklifi TBMM’den geçmiş ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na kadar gelmişti.

Meclis’te son aşamaya gelen EYT kanun taslağı 21 Şubat’ta milletvekillerine sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasından sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

EYT Başvuruları

EYT düzenlemesi ile emekli olma yaşı gelenler emeklilik maaşına başvurabilecek. Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben, vatandaşlar e-Devlet üzerinden maaş başvurusunda bulunabilecek.

Aynı zamanda SGK birimleri ve internet şubesi üzerinden de başvurular alınacak. Bu kişilerin emeklilik başvuru dilekçesi vermesi gerekecek.

EYT Maaşları Ne Kadar?

2.2 milyon kişinin EYT ile erken emekli olması bekleniyor. Kamu personeli ve SGK için EYT düzenlemesinin bütçeye toplam maliyeti 194,4 milyar lira olacak. Peki, EYT’liler ne kadar maaş alacak?

Ortalama aylık tutarı SSK emeklisi için 7.797 TL, Bağ-Kur emeklisi için 5.811 TL, Emekli Sandığı emeklisi için 12.389 TL olacaktır. Ortalama bir EYT maaşı 8.733 lira olarak bekleniyor.