EYT Maaşları Ne Zaman Alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası hakkında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

EYT Maaşları Ne Zaman Alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi!
Yayınlama: 02.02.2023
23
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT maaşları ne zaman alınacak sorusuna açıklık getirdi. İşte, EYT’liler tarafından merakla beklenen o tarih!

EYT Maaşları Ne Zaman Yatırılacak ?

TRT canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonları sevindiren bir haber geldi. EYT düzenlemesiyle ilgili detay veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların ilk maaşlarının yakında hesaplarına yatacağını söyledi.

EYT düzenlemesinin bir an evvel yasalaşması için tüm gayretle çalıştıklarını belirten Erdoğan, “EYT maaşları ne zaman alınacak?” sorusunu şöyle yanıtladı:

EYT’de İlk Aylıkları Şubat veya Mart Ayında Bağlanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin, “EYT teklifi meclise sunuldu. Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. AK Parti olarak vatandaşlarımıza bu teklifi yasa haline getirerek haklarını bir an evvel vermek istiyoruz.

Emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını Şubat ya da Mart ayında alabilir. EYT sorununu çözmek için tüm irademizi ortaya koyduk ve bunun arkasındayız.” dedi.

EYT Kimleri Kapsıyor

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yalnızca 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlar yararlanabilecek. Öte yandan emeklilik hakkına kavuşup da halen bir yerde çalışmak isteyenler için de 500 liralık destek Hazine tarafından karşılanacak ve yüzde 5’lik destek primi verilecek.

EYT düzenlemesinde yaşa takılmadan şartları sağlayanlar emekli olacak. Çalışma süresi ve prim gününü dolduran emekli olacak. Çalışmaya devam eden emeklilere yüzde 5 destek primi verilecek. Şubat ayında başvuranlar ilk maaşını Mart ayında alabilecek.