Erdoğan’dan Balkondan Millete Sesleniş: “Türkiye Büyüyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı: Açık ara öndeyiz, ilk turda biteceğine inanıyoruz

Erdoğan’dan Balkondan Millete Sesleniş: “Türkiye Büyüyecek”
Yayınlama: 15.05.2023
103
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaptı. Seçim sonuçlarını ‘Açık ara öndeyiz’ diyerek değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmiş değil, sayımlar sürüyor. İlk turda biteceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, muhalefetin resmi seçim sonuçları gelmeden yaptıkları açıklara tepki göstererek, “Fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu, ‘öndeyiz’ diye bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlardan değiliz” dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

  • Biz sizleri çok seviyoruz. Bu sevdalıların buluşması, bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Maşallah.
  • Aziz milletim. Ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarım. Değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hürmetle selamlıyorum.
  • Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır.
  • Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz.
  • Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının, hem yurt dışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor.

Tabi biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu ‘öndeyiz’ diye bir kez daha, muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlardan değiliz. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyoruz.

Bu zafer sadece AK Parti’nin değil, Türkiye’nin zaferidir. Bu zafer sadece bizim değil, mazlumların zaferidir. Bu zafer sadece bizim değil, tüm dostlarımızın zaferidir.

Bu seçimde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın da gönlünü kazanmak için çalışacağız. Biz herkesin cumhurbaşkanıyız, herkesin partisiyiz.

Bu seçimde Türkiye’nin istikrarını ve güvenliğini korumak için mücadele ettik. Terör örgütlerine ve onların destekçilerine karşı dimdik durduk. Ülkemizin hak ve menfaatlerini savunduk. Milletimizin iradesine sahip çıktık.

Bu seçimde Türkiye’nin büyümesini ve kalkınmasını sürdürmek için projeler sunduk. Ekonomiyi güçlendirmek için reformlar yapacağız. Yatırım, üretim ve istihdam arttıracağız

Kaynak: KuluHaber.Net / Faruk Serin