HÜDA PAR Cumhur İttifakı’na Katılacak Mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaştığımız şu günlerde, Cumhur İttifakı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

HÜDA PAR Cumhur İttifakı’na Katılacak Mı?
Yayınlama: 04.02.2023
18
A+
A-

HÜDA PAR da Cumhur İttifakı’na katılacak mı? AK Parti’den açıklama geldi.

Seçim Ne Zaman, Adaylar Kimler?

2023 Türkiye genel seçimleri için belirlenen tarih 14 Mayıs oldu. Cumhurbaşkanı seçimleri için Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı adaylarını duyurmaya başladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Millet İttifakı cephesinde ise 6’lı masadan henüz bir aday belirlenemedi.

HÜDA PAR ve Cumhur İttifakı Ortak Mı Hareket Edecek?

Seçimlere yaklaşık iki ay kala, Millet İttifakı’ndaki 6 partiye karşı Cumhur İttifakı da yeni partilerle bünyesini güçlendiriyor. Son olarak yaşanan bir gelişmeyle, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katıldığı öğrenildi.

AK Partili Numan Kurtuluş, seçimlerde ittifak olmanın gerekliliğinden bahsederek, “İnşallah Hüda Par da aramıza katılır.” dedi. Seçim anketlerinin Cumhur İttifakı adına çok iyi gittiğini belirten Kurtulmuş,  AKP ve MHP’nin iki ayrı parti ancak ittifak cephesindeki sağlam kaleler olduğunun altını çizdi. Bu açıklamalardan sonra, vatandaşlar HÜDA PAR Partisini ve oy oranını araştırmaya başladı.

HÜDA PAR Başkanı Kimdir?

Aralık 2012 tarihinde kurulan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Zekeriya Yapıcıoğlu Genel Başkanlığında faaliyet göstermektedir. Türkiye’deki yasadışı Hizbullah örgütüyle ilişkili olan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’nin eski Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz önderliğinde kurulan Hür Dava Partisi Kürt sorunlarına eğilen siyasi bir partidir.