Kahramanmaraş’ta 7,4’lük Deprem! 10 İlde Birden Hissedildi

Kahramanmaraş’ta 7,4’lük Deprem! 10 İlde Birden Hissedildi
Yayınlama: 06.02.2023
32
A+
A-

Son dakika: Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,4 şiddetindeki deprem, 10 ilde birden hissedildi.

Son Dakika Deprem Haberi

AFAD son depremler listesine 6 Şubat Pazartesi sabah saatlerinde Güneydoğu illerinde hissedilen 7,4 şiddetindeki deprem eklendi. Tüm Türkiye ayakta! Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah 04.17’de meydana gelen 7,4’lük deprem, çevre illerde de yıkıma sebep oldu. 10 ilde birden hissedilen büyük deprem sonrası son durum ne?

7,4’lük Deprem Hangi İllerde Hissedildi?

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 şiddetindeki deprem sabah 04.17’de meydana geldi. Ardından 04.26’da Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bu kez şiddeti 6,4 olan bir deprem daha yaşandı. Adana, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Şanlıurfa’da da hissedilen depremde hayatını kaybedenler ve yararlılar var.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayan büyük deprem, yer kabuğunun 7 km derinliğinde meydana geldi. Kahramanmaraş’ta büyük bir yangın da çıktı.

Ülkenin güney kısmında meydana gelen 7,4 ve 6,5’lik depremler, kuzey yarısındaki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane gibi illerde de hissedildi.

Bilanço Ağır

Artçılar devam ederken AFAD, 76 ölü, 440 yaralının olduğunu tespit etti. Kahramanmaraş’ta enkazdan kurtarılamayan 76 kişi hayatını kaybetti, 440 kişi yaralı. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, 4. seviye deprem olarak ilan edilen ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası, tüm afet grupları toplandı. Deprem bölgelerinde arama kurtarma tahliye çalışmaları devam ediyor. Tüm ülkemizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun.