Karatay Belediyesi Hatay’a Ekmek Gönderdi

Karatay Belediyesi Hatay’a Ekmek Gönderdi
Yayınlama: 08.02.2023
14
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, deprem bölgelerine acil yardım kolilerini ulaştırmaya devam ediyor.

Konya, Deprem Bölgesinde Dört Bir Koldan Çalışıyor

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7’lik depremin ardından aynı gün 7,6’lık bir deprem daha yaşandı. Beraberinde yüzlerce artçı sarsıntı yaşanırken, 10 ilde binlerce bina enkaz oldu. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, pek çok ilden yardımlar bölgeye gönderiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İtfaiyesi ve arama-kurtarma ekiplerine destek birimleri dünden beri deprem bölgelerinde. Hatay’da birçok vatandaşı enkaz altından sağ salim kurtaran Konya ekipleri, aralıksız olarak bölgeye yardım paketleri de gönderiyor.

Karatay Belediyesi Hatay’a 200 Bin Ekmek Gönderdi

Depremlerden en fazla etkilenen bölgelerden olan Hatay, Türkiye’nin dört bir yanından yardım alıyor. Konya Karatay Belediyesi ekipleri de dünden beri hazırlanan yardım kolileri ile depremzedeler için 200 binin üzerinde ekmek gönderimi yaptı.

Konya’nın tüm ilçeleri seferber olmuş durumda. İlçe belediyeleri aralıksız bir şekilde organize olarak, bölgedeki en acil ihtiyaçları için liste hazırlayıp topluyor. Paketlenen koliler tırlara yüklenerek Hatay ve diğer deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

Karatay Halk Ekmek Fabrikası Devrede

Sivil toplum kuruluşlarından gelen talebe göre, Halk Ekmek fabrikası tam kapasite ekmek üretimi, paketlenmesi işinde gönüllü oldu. Çölyak hastaları da düşünüldü ve glütensiz ekmekler de yardım kolilerine alındı. Karatay Belediyesi işbirliğiyle depremzedelerin diğer ihtiyaçlarının da en kısa sürede karşılanacağı bildirildi. Araç, ekipman ve personel destek verilmeye devam ediliyor.