Konya, Deprem Bölgesi Hatay’da Araç Şantiyesi Kurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, deprem bölgesi Hatay’da depremzedeler ve arama kurtarma ekiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor.

Konya, Deprem Bölgesi Hatay’da Araç Şantiyesi Kurdu
Yayınlama: 12.02.2023
33
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi Hatay’da araç şantiyesi kuruldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Araç Şantiyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, yüzyılın en büyük afeti olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, acil yardım gereken ve afet bölgesi ilan edilen illerimiz için ilk günden beri teyakkuzda. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay için ülkenin her yerinden yardımlar yağıyor.

Hatay’da depremzedeler ve arama kurtarma çalışmalarına yardım sunmak adına koordinasyonun sağlanması çok önemli. Konya Büyükşehir Belediyesi, bölgeye çok sayıda iş makinesi, araç, insan gücü ve ayni yardım gönderdi.

Konya’dan Hatay’a gönderilen içme suyu, gıda, mobil mutfak gibi yardımların bölgede başarılı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Hatay’da dev bir araç şantiyesi kuruldu.

Başkan Altay Açıkladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Hatay’da 630 araç, 134 jeneratör, 760 projektör ve 2015 personel ile çalışmaları yürüttüğü bildirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Altay, bölgedeki çalışmaların koordinasyonunu sağlayacak olan araç şantiyesi; iş makineleri, yakıt dolum işlemleri, yeme-içme, enerji dağıtımı gibi görevler için tek bir merkezden ihtiyaç duyulan mahallelere aktarılıyor.

Bölgede ihtiyaç duyulan seyyar tuvaletlerin montajları da tamamlandı. Konya ekipleri depremin ilk gününden itibaren 166 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Konya’da 6 Bin 250 Depremzede Ağırlanıyor

Deprem sonrası Konya’ya gelen depremzedeler, Konya merkez ve ilçelerindeki oteller, pansiyonlar, hayırsever vatandaşların evlerinde, Konya Kredi Yurtlar Kurumu ve kamu misafirhanelerinde ağırlanıyor. Şu ana dek Konya’ya 6 bin 250 depremzede ulaştı ve geçici yerlerine yerleştirildi.