Konya KOMEK, Depremzedeler İçin Battaniye Üretiyor

Konya’daki meslek edindirme kursu (KOMEK) bünyesinde gönüllüler, depremzedeler için aralıksız olarak battaniye üretip gönderiyor.

Konya KOMEK, Depremzedeler İçin Battaniye Üretiyor
Yayınlama: 09.02.2023
14
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde gönüllüler, deprem bölgelerindeki vatandaşlar için durmaksızın battaniye üretmeye başladı.

Konya KOMEK’ten Gurur Veren Çalışma

Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremler sonrası, Konyalı hayırseverler harekete geçti. Afet bölgelerine ulaştırılmak üzere gece gündüz çalışıp KOMEK bünyesinde battaniye üreten kadınlar, daha sonra battaniyeleri paketleyip yardım merkezine gönderiyor.

Konya’daki hayırseverler tarafından bağışlanan kumaşları işleyerek battaniye üreten KOMEK kursiyerleri, tüm kentte gurur kaynağı oldu.

Üretilen Battaniye Sayısı Bini Geçti

Konya ve ilçelerindeki 73 ayrı kurs merkezi ve 13 atölyede depremzedeler için battaniye üretimi devam ediyor. KOMEK Başkanı Ocak, depremzedelerin bu hava şartların en çok ihtiyacı olan şeyin battaniye olduğuna değindi.

Gülsüm Ocak, hayırseverler ve gönüllülerin bir araya gelmesiyle başlatılan battaniye kampanyasında binden fazla battaniye hazırlandığını belirtti. Binden fazla polar battaniye en kısa sürede hazırlanarak deprem bölgesine ulaştırılacak.

Gönüllüler Haberi Alır Almaz Yardıma Gitti

Konyalı gönüllülerden Ayşegül Topak da yardım çalışmalarının devam ettiği KOMEK bünyesine giderek battaniye üretimine el verdi. Deprem bölgelerindeki çocuklara destek olmak istediğini belirten Topak, bir anne olarak depremzede çocuklar için içinin yandığını söyledi.

Onlara sıcak bir el olmak için polar battaniye yapımına katkıda bulunan gönüllü kadınlar, hazırlanan battaniyeleri katlayıp, paketledikten sonra gönderime hazır hale getiriyor.