Konya’da 3,0 Büyüklüğünde Deprem!

Konya’da 3,0 Büyüklüğünde Deprem!
Yayınlama: 08.02.2023
48
A+
A-

Konya’nın Çumra ilçesinde 3,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son Dakika: Konya’da Deprem Meydana Geldi

Son dakika deprem haberi! Konya’da merkez üssü Çumra Türkmenkarahüyük olan 3,0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Son dakika Konya depremi vatandaşın kısa süreli panik yaşamasına sebep oldu. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından saatler sonra yüzlerce artçı sarsıntı daha yaşandı. Türkiye’nin dört bir yanından deprem haberleri gelmeye devam ediyor. 8 Şubat 2023 Çarşamba, saat 16.10’da Konya’nın Çumra ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından 3,0 olarak kaydedildi.

Çumra Türkmenkarahüyük Mahallesi’nde 5,6 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntının henüz hasara ya da can kaybına yol açtığı veya yaralanma vakasının olduğu bildirilmedi.

Son Depremler

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Türkiye’deki depremlerin merkez üssünü, şiddetini ve derinliğini an be an yayımlıyor. Buna göre; 8 Şubat 2023 Çarşamba tarihindeki son depremler arasına Konya Çumra’da meydana gelen 3,0’lık sarsıntı da dahil oldu. Konya’da deprem haberiyle birlikte; 17.20’de Kahramanmaraş Nurhak ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Gün boyunca Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman’da büyüklüğü 2,0 ila 5,0 arasında değişen artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son haftada en yoğun deprem bölgesi Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri olarak kaydedildi.

Kahramanmaraş Depremi Sonrası Afet Bölgelerinde Son Durum

10 ilde etkisini gösteren iki büyük depremin ardından, üçüncü günde bilanço ağırlaştı. 8.574 kişi hayatını kaybetti, 49.133 yaralı ve 6.444 yıkılan bina kaydedildi.