Konya’da Deprem Oldu! İşte Son Depremler

Son dakika deprem haberleri: 10 Şubat 2023 Cuma sabahı Konya’da bir deprem meydana geldi. İşte, son depremler…  

Konya’da Deprem Oldu! İşte Son Depremler
Yayınlama: 10.02.2023
58
A+
A-

Konya’da geçtiğimiz gün 3,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sabah ise merkez üssü Selçuklu olan bir deprem daha oldu.

Konya’da Deprem mi Oldu?

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre; 10 Şubat 2023 Cuma sabah 05.00 sularında Konya’nın Selçuklu ilçesinde 2,8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Yerin 5,4 km derinliğinde meydana gelen depremden sonra artçı sarsıntılar bölgede devam ediyor. Google Haritalar’da ise Konya depreminin merkezi Gödene Mahallesi, büyüklüğü ise 4,0 olarak gösterildi.

Ankara’da Deprem Oldu

Konya ve Ankara hattında İç Anadolu Bölgesi Fay Hattı’nda yaşanan dalgalanmalar sonucu dün akşam sularından beri üst üste depremler meydana geliyor.

Ankara’da 9 Şubat Perşembe akşamı Ankara, Karasüleymanlı – Haymana merkezli bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından gelen bildirime göre; dün gece 21.49’da yerin 5,0 km derinliğinde meydana gelen Ankara depreminin büyüklüğü 3,7 oldu. Deprem, Konya’da ve çevre illerde de hissedildi.

Son Depremler

Türkiye depremler ile sarsılmaya devam ediyor. Binlerce can kaybı ve yaralının olduğu Kahramanmaraş depremi 10 ili yıktı geçti.

Büyük depremin beşinci gününde diğer bölgelerden de hafif şiddetli deprem haberleri geliyor. Ankara ve Konya depremleri vatandaşları panikletti.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Adana, Van, Hatay, Ege Denizi bölgelerinde büyüklüğü 2,0 ila 5,0 arasında değişen depremler son saatler içerisinde meydana geldi.