Konya’da KYK Öğrencilerinden Depremzedelere Büyük Jest

Konya’da KYK Öğrencilerinden Depremzedelere Büyük Jest
Yayınlama: 09.02.2023
18
A+
A-

Konya KYK yurtlarındaki odalarını ve içinde bulunan kullanılmamış eşyalarını depremzede vatandaşlara bırakan öğrenciler, büyük bir sevaba girdi.

Konya KYK Öğrencilerinden Anlamlı Yardım

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki büyük depremin üzerinden 3 gün geçti. Depremin dördüncü gününde Türkiye’nin dört bir yanından afet bölgelerine yardım ve destek gönderilmeye devam ediyor. Konya’da büyük bir yardım seferberliği başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan Konyalı öğrenciler, yurt odalarını ve içindeki kullanılmamış gıda, su, temizlik malzemesi, battaniye gibi eşyalarını depremzede vatandaşlar için bıraktı. Konya’daki KYK öğrencilerinden gelen bu anlamlı jest, görenleri duygulandırdı. Odalarını depremzedeler için bırakan öğrenciler, masalarına küçük notlar bırakarak depremzedelerin moral bulmasını istedi.

Konya’da Eğitime Ara Verilmişti

Konya’da da üniversitelere ara verildi. Deprem bölgelerinden gelecek olan vatandaşlar için odalarını boşaltan KYK öğrencileri, imkanları dahilinde odalarını onlar için hazırladı. Kıyafet, çamaşır, yiyecek-içecek, ilaç, temizlik malzemesi gibi eşyalarını odalarına bırakan öğrenciler, duygu yüklü mesajları ile Türkiye’nin takdirini kazandı. Eğitim öğretime geçici bir süreliğine ara verildi. Yoğun kar yağışı ve deprem sebebiyle bazı illerde üniversiteler de tatile girdi.

“Gururumuz Büyük”

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, gençlerin bu örnek tutumunu sosyal medya hesabından paylaştı. Konya’ya gelecek olan depremzede vatandaşlar için öğrencilerin mesaj notları bırakarak, tertemiz odalarını misafirlere ayırması herkesi duygulandırdı. Şahin, “Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.