Kulu Belediyesi, Canlı Hayvan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere Küçükbaş Canlı Hayvan Bağışı kampanyası düzenlendiği açıkladı.

Kulu Belediyesi, Canlı Hayvan Bağışı Kampanyası Düzenledi
Yayınlama: 20.02.2023
163
A+
A-

Kulu Belediyesi kampanya kapsamında 1000 küçükbaş hayvan bağışı yaptı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için Türkiye seferber oldu. Ülkemizin dört bir yanındaki yardım kampanyalarına Konya’nın Kulu ilçesi de dahil oldu.

Kulu Belediyesi ve Kulu Kaymakamlığı’nın ortak yürüttüğü deprem kampanyalarına bir yenisi eklendi. Başkan Murat Ünver tarafından kamuoyu ile paylaşılan son yardım kampanyası Küçükbaş Canlı Hayvan Bağışı oldu.

Deprem Bölgesine Canlı Hayvan Bağışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde Küçükbaş Canlı Hayvan Kampanyası başlatıldı. Kulu Belediyesi tarafından canlı hayvan bağışları için çağrı yapıldı. Başkan Murat Ünver tarafından Kulu Belediyesi’nin Küçükbaş Canlı Hayvan Kampanyası’na 1000 adet küçükbaş hayvan bağışlandığı açıklandı.

Kulu ilçesindeki vatandaşların küçükbaş hayvan bağışı için belediye bünyesinde kurulan komisyon ile irtibat kurmaları istendi.

16 Koyun Bağışı ile Başladı

Konya’nın Kulu ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Yasin Yıldız’ın öncülüğünde başlayan küçükbaş hayvan bağışı kampanyaya dönüştü. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi vatandaşlar tarafından ilk etapta 16 koyun bağışlanmıştı.

16 koyundan 32 bin TL gelir elde edildi. Başkan Murat Ünver’in de desteklediği küçükbaş hayvan bağışı, Kulu’daki vatandaşları harekete geçirdi. Kulu ilçesindeki hayvan yetiştiricileri belediye ile irtibata geçerek kampanyanın büyümesini sağladı.