Kulu Belediyesi Deprem Bölgesine Yardım Gönderiyor

Kulu Belediyesi Deprem Bölgesine Yardım Gönderiyor
Yayınlama: 06.02.2023
48
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7’lik deprem sonrası, Kulu Belediyesi deprem bölgesine yardım gönderiyor. Yardım araçları afet bölgesine doğru yola çıktı.

Deprem Bölgelerine Yardımlar Gönderilmeye Başlandı

Türkiye, bu sabah Cumhuriyet tarihinin en büyük depremine uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki deprem, 11 ilde daha hissedildi. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa ve pek çok ilde etkili olan deprem ve artçı sarsıntılar sonrası binlerce bina yıkıldı. 1014 kişi can verdi. AKUT, AFAD ve Türk Kızılayı başta olmak üzere; pek çok yardımsever ve kurumdan afet bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı.

Kulu Belediyesi Deprem Bölgesine Yardım Araçları Gönderdi

Konya Kulu’da da Kahramanmaraş depremi sonrasında ekipleri bir araya gelerek acil ihtiyaçların karşılanması adına çalışmalar yapıldı. Yiyecek, giyecek ve acil ihtiyaçlar Kulu Belediyesi’ne ait araçlara yüklenerek yola çıktı. Kulu Belediyesi yardım araçları deprem afet bölgesine doğru yola çıktı.

Kulu Belediye Başkanından Mesaj

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, deprem yardım araçlarının yola çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Ünver, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Göçük altında kalanlara Allah yardım etsin. Kulu Belediyesi olarak her türlü yardıma hazırız.” ifadelerini kullandı.

Kulu Belediyesi ve Konya’nın diğer ilçelerinden toplanan yardım ve bağışlar da en hızlı şekilde deprem bölgelerine ulaştırılacak. Yardım etmek ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, Kulu Belediyesi’ne ulaşarak bilgi alabilir.