Kulu Ekipleri Kahramanmaraş’ta Enkaz Altındaki Kadını Kurtardı

Kulu arama kurtarma ekipleri, depremin 5. gününde Kahramanmaraş’ta enkaz altından bir kadını kurtardı.

Kulu Ekipleri Kahramanmaraş’ta Enkaz Altındaki Kadını Kurtardı
Yayınlama: 10.02.2023
63
A+
A-

Kulu Kaymakamlığı ve Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde enkaz altındaki bir kadını sağ salim kurtardı.

Kulu’dan Deprem Bölgelerine Tam Destek

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında can kaybı 17 bini aştı. 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgelerine ulaşan AFAD ve arama kurtarma ekipleri, gece gündüz enkaz altında kalan vatandaşlar için çalışıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği ve tüm Konya ilçe belediyeleri de bölgede harıl harıl çalışmalara devam ediyor. Bir grup yardım malzemelerini bölgeye sevk ederken, bir grup enkaz çalışmalarına katıldı.

Son Kurtarılan İsim Zişan Kaya Oldu

Kulu Kaymakamlığı ve Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, az önce büyük bir başarıya daha imza attı. Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 5 gündür enkaz altında kalan Zişan Kaya adlı genç kadın kurtarıldı. Kulu ekiplerince yürütülen 8 saatlik enkaz kaldırma çalışmaları sonuç verdi. Zişan Kaya, ekiplerin sesini duyduğunda uyumak istediğini söyledi. Ekipler genç kadını uyanık tutmak için saatlerce çaba sarf etti. Umutlu bekleyiş az önce sonuç buldu ve üniversite öğrencisi Zişan Kaya enkazdan sağ çıkarıldı.

Konya ve Kulu Ekiplerinden Büyük Başarı

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İtfaiyesi, Kulu Belediyesi ve diğer ilçelerin belediyeleri tam donanımlı şekilde yardım tırları ve arama kurtarma ekipleri ile deprem bölgelerinde 5 gündür aralıksız çalışıyor. Ayni ve nakdi destek veren Konyalı hayırseverler ve enkazdan sağ kurtarılan depremzedeler için ter döken tüm Konya halkı, gelen her güzel haberle gözleri yaşartıyor.