Kulu Halkından Depremzelere Anlamlı Destek

Kulu halkı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım elini uzattı

Kulu Halkından Depremzelere Anlamlı Destek
Yayınlama: 20.02.2023
112
A+
A-

Kulu’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından 16 koyunun satışından elde edilen gelir depremzelere bağışlandı.

Türkiye’nin dört bir yanında Kahramanmaraş merkezi depremlerin yaralarını sarmak için yardım kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor.

Konya’nın Kulu ilçesindeki vatandaşlar tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile 32 bin TL gelir elde edildi. Küçükbaş hayvan sahiplerinin düzenlediği kampanyaya 16 koyun bağışlandı. 16 koyunun satışından elde edilen 32 bin TL gelir, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’e teslim edildi.

‘’Yardımın Büyüğü Küçüğü Olmaz’’

Konya’nın Kulu ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Yasin Yıldız’ın öncülük ettiği kampanyaya hayırsever vatandaşlar destek sağladı. Küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Yasin Yıldız, bölgedeki diğer koyun sahipleri ile iletişim kurarak yardım kampanyasını düzenledi.

Toplam 16 koyunun bağışlandığı kampanyadan 32 bin TL gelir sağlandı. Yasin Yıldız, Kulu’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bağış yapmaya devam edeceğini belirterek, ‘’Yardımın büyüğü küçüğü olmaz’’ ifadelerini kullandı. Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’in de destek verdiği bağış kampanyasından elde edilen gelir AFAD aracılığı ile depremzelere ulaştırılacak.

Kulu Belediyesi Depremzedelere Çadır ve Isıtıcı Gönderdi

Kulu Belediyesi tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında bölgeye çadır ve ısıtıcı gönderildi. Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, deprem bölgesine 70 çadır ve 592 adet ısıtıcı gönderdiklerini açıkladı.

Kulu ilçesindeki vatandaşlar tarafından toplanan gıda ve kıyafet kolilerinin deprem bölgesine gönderilmesi için tıra yüklediklerini belirten Başkan Murat Ünver, Kulu halkına teşekkür etti.