Kulu’da Depremzedeler İçin Barınma Alanları Hazırlandı

Kulu, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere 600 kişi kapasiteli alan tahsis etti.

Kulu’da Depremzedeler İçin Barınma Alanları Hazırlandı
Yayınlama: 09.02.2023
30
A+
A-

Kahramanmaraş ve beraberinde 10 ili etkileyen depremin ardından, depremzedeler için Kululular tek yürek oldu.

Kulu’da Depremzedeler İçin Barınma Alanları Hazırlandı

Kulu Büyükşehir Belediyesi önderliğinde pek çok kurum ve kuruluş ile gönüllü hayırsever, Konya’ya gelecek olan depremzedelerin barınması için alanlar hazırladı.

Depremden sağ kurtulan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak üzere Kulu’da 600 kişilik barınma alanı hazırlandı.

Kulu Kapalı Spor Salonu 300 kişilik, İmam Hatip Lisesi Yurdu ve Mehmet Vehbi Çelik KYK Karma Öğrenci Yurdu ise toplamda 300 kişilik barınma alanı ile depremzedeler için tahsis edildi.

Kulu Sakinlerinden Büyük Destek

Kulu’daki üç farklı yerleşkede 600 depremzedenin yerleşip kalabileceği alanlar düzenlendi. Kulu halkı tarafından bağışlanan yatak, yorgan, yastık, nevresim, halı gibi eşyalar öğrenci yurtları ve spor salonuna verildi.

Deprem bölgelerinden Adıyaman’dan kendi imkanlarıyla Konya’ya gelen 2 ailenin barınma ihtiyacını karşılayan Kulu İmam Hatip Lisesi oldu.

Kulu’da Deprem Bölgesi için Yardım Seferberliği Sürüyor

Kulu Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen afet bölgelerine yardım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler yardım kampanyalarına yoğun ilgi gösterdi.

Kulu’da toplanan battaniye, kışlık giysi, ayakkabı ve gıda ürünleri deprem bölgelerine gönderilmeye devam ediyor. Depremzedeler için gönderilecek ayni yardımlar Kulu Belediyesi Kademe Deposu’nda toplanıyor.