Kulu’da Motosiklet Kaza Yaptı: Sürücü Yaralandı

Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Konya-Ankara kara yolu üzerindeki Ömeranlı Mahallesi yakınlarında yaşandı.

Kulu’da Motosiklet Kaza Yaptı: Sürücü Yaralandı
Yayınlama: 16.05.2023
258
A+
A-

Edinilen bilgilere göre, Abdulkadir Evkaya yönetimindeki motosiklet, Konya‘dan Ankara‘ya doğru seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti ve sonrasında yoldan çıkarak devrildi.

Sürücüler Yardım Etti;

Kaza sonrası olay yerinde düşerek yaralanan motosiklet sürücüsü Abdulkadir Evkaya’nın imdadına, çevredeki diğer sürücüler yetişti. İhbar üzerine olay yerine en kısa sürede 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri yönlendirildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Abdulkadir Evkaya, ambulansla Kulu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Burada tedavi altına alınan yaralı motosiklet sürücüsünün sağlık durumu ile ilgili henüz net bilgiler paylaşılmazken, hastanede gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi.

Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan, Konya-Ankara kara yolu üzerinde meydana gelen bu kaza sebebiyle trafik bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı. Kazanın nedeni ve yaşanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kazanın oluş sırasında başka bir aracın etkisi olup olmadığı, yol ve hava şartlarının etkisi gibi faktörler inceleniyor. Ayrıca, sürücünün kazadan önce belirlenen hız sınırlarına uyup uymadığı konusunda da değerlendirmeler yapılıyor.

Hız Sınırı

Meydana gelen bu kaza ve yaralı sürücünün durumu özellikle motosiklet sürücüleri için bir kez daha dikkat çeken bir hal aldı. Uzmanlar, sürücülerin özellikle kırsal bölgelerde ve yoğun trafikte daha dikkatli olmalarını ve hız sınırlarına uymalarını öneriyor.

Kaynak: KuluHaber.Net