Kulu’da Öğrenciler Okullarına Kavuştu

2022/23 eğitim ve öğretim yılının 2. Dönemi başlaması ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler okullara döndü.

Kulu’da Öğrenciler Okullarına Kavuştu
Yayınlama: 20.02.2023
60
A+
A-

Konya’nın Kulu ilçesindeki öğrenciler okula dönüş heyecanı yaşadı. 2022/23 eğitim-öğretim yılı 20 Şubat Pazartesi günü başladı. Kulu ilçesindeki 7 bin 600 öğrenci ve 700 öğretmen ders başı yaptı.

Yarıyıl tatilinin sona ermesi ile birlikte okula dönüş hazırlığına başlayan öğrenciler deprem şoku yaşamıştı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen deprem eğitime 2 haftalık ara verilmesine neden oldu

Öğrenciler Okula Döndükleri İçin Mutlu Oldu

Kulu ilçesinde bulunan Mevlana İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Kulu İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Düden Anadolu Lisesi ve Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler ders başı yaptı.

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan okulları ziyaret ederek hem öğrenciler hem de öğretmenlerle sohbet etti. Öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçlarının giderildiğine dikkat çeken Müdür Mehmet Çağlayan, ‘’Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime 2 hafta ara vermek zorunda kaldık. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz yaralarını saracaktır’’ diye konuştu.

Öğrencilerin Deprem Bilinci Artacak

Kulu’da eğitim gören 7 bin 600 öğrenci ise yeniden okula dönmenin mutluluğunu yaşadı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem öğrencileri de psikolojik olarak etkiledi. Deprem bilincinin artmasına yönelik okullarda özel çalışmaların yürütüleceği öğrenildi. Deprem bölgesinden Kulu ilçesine gelen öğrencilerin nakli işlemleri tamamlandı.