Kulu’da Yağan Kar İlçeyi Beyaza Bürüdü

Konya’da etkili olan yoğun kar yağışı, Kulu’da Etkisini Gösterdi

Kulu’da Yağan Kar İlçeyi Beyaza Bürüdü
Yayınlama: 31.01.2023
34
A+
A-

Kulu ilçesini beyaza bürüdü. Sokaklar ve caddeler, pamuk gibi karlarla kaplandı. Kulu’da görsel şölen, vatandaşı mutlu etti.

Kulu’da Kar Yağışı İlçeyi Beyaza Bürüdü

Kulu’da dün gece yarısı başlayan kar yağışı tüm sokakları ve caddeleri beyaza bürüdü. İç Anadolu Bölgesi’ni hafta başından itibaren esir alan kar yağışı, ülkenin büyük bir bölümünde etkili olurken, düzlükleriyle meşhur Konya’da da gece yarısından itibaren kar yağışı aralıksız devam ediyor.

Kar Kalınlığı

Kulu ilçesinde yüksek kesimlerde ve mahallelerde kar kalınlığı 8 santimetreye kadar ulaştı.

Kulu merkezde kar kalınlığı 4-5 santimetreyi bulurken, ilçe ve il genelinde vatandaşlara uyarılar yapılmaya devam ediyor. Özellikle şehirlerarası seyahatlerde tedbir alınması ve mümkün oldukça yola çıkılmaması gerektiği söyleniyor.

Araç Sürücüleri

Araç sürücülerinin dikkatli olması da bu süreçte çok önemli. Kulu hava durumu tahminlerine göre Şubat ayı boyunca kar yağışı ilçe genelinde etkili olacak.

Öte yandan Konya’da ve Kulu ilçesinde uzun bir süredir yağışların olmaması sebebiyle yaşanan kuraklık tehlikesi de devam ediyor.

Yağmur Duası

Vatandaşlar camilerde ve evlerde yağmur duasına çıktı. Yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Kulu’da kar yağışı devam edecek. İlçe genelini beyaza boyayan karlar uzun bir süre yerden kalkmayacağı için buzlanma ve don vakalarına karşı vatandaşın dikkatli olması konusunda polisten ve belediyeden uyarılar geliyor. İşte, Kulu ilçesindeki kar manzaraları…