Kulu’dan Deprem Bölgesine Tam Destek

Kulu’dan Deprem Bölgesine Tam Destek
Yayınlama: 09.02.2023
25
A+
A-

Kulu’dan Adıyaman ve Hatay’a gönderilen destek ekiplerinin ardı arkası kesilmiyor. Bir kafile daha arama kurtarma ekiplerine yardıma gitti.

Kulu’dan Deprem Bölgelerine Büyük Destek

Depremin dördüncü gününü geride bırakırken, Kulu’daki hayırsever vatandaşlar yeni bir kafileyle Adıyaman’a ulaştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu 10 il arasında yer alan Adıyaman’da yıkım büyük. Enkazlarda sağ kalan vatandaşları çıkarmaya yönelik AFAD ve AKUT’un çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Pek çok il ve ilçeden yardımseverler deprem bölgelerine her türlü destek olmak için yola koyuldu. Kululular, deprem bölgesine ulaşarak hem arama kurtarma ekiplerine yardımcı oluyor, hem de oradaki yemek yapma işini üstleniyor. Kulu’dan Hatay, Maraş, Adıyaman ve Malatya’ya gönderilen ekipler pek çok alanda çalışmalara devam ediyor. Kulu’dan yola çıkarak bölgeye ulaşan yardımseverler, depremzedeler, yaralılar ve çalışan ekipler için sıcak yemek hazırlama görevini üstlendiler.

Kulu’dan Deprem Bölgelerine Su Gönderimi

Depremden en çok etkilenen illerden Malatya’ya da Kulu Sanayisinden Halit Demirok Makina Sanayii, bir kamyon dolusu içme suyu gönderdi. Adıyaman’a ise Kululu işadamlarının organize ettiği 2 kamyon su gönderildi. Konya ekipleri Hatay’da arama kurtarma faaliyetlerine yardım ederken, altyapı onarımı, kesintisiz su sağlama, gıda ve ihtiyaç malzemelerinin dağıtımında da tüm desteğini gösteriyor.

Elbistan’a Araç Gönderildi

Kulu’dan deprem bölgelerine gönderilen yardımlar soluksuz devam ediyor. Kahramanmaraş Elbistan’a gitmek üzere bir adet yükleyici telehender yola çıktı. Yükleyici aracın temin ve tahsisini Ethem Kemik ve Abdullah Kemik adlı hayırsever vatandaşlar sağladı.