KYK Yurtları Depremzedelere Tahsis Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yıl sonuna kadar uzaktan eğitime geçtiğini ve KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edildiğini açıkladı.

KYK Yurtları Depremzedelere Tahsis Edildi
Yayınlama: 12.02.2023
34
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin bahar yarıyılında eğitim öğretime uzaktan devam edeceğini ve boşalan KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edildiğini açıkladı.

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL ilan edilen deprem bölgelerinin ardından Üniversitelerin Türkiye genelinde yıl sonuna kadar uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.

Üniversiteler uzaktan eğitim sistemiyle bu yarıyılı tamamlayacak. MEB’e bağlı okullar ise 20 Şubat’ta açılacak. Üniversite eğitimlerine KYK yurtlarında devam eden öğrenciler tarafından boşaltılan yurt odaları ise depremzedeler için tahsis edildi.

Depremden etkilenen illerde yaşayan üniversite öğrencileri, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte kaldıkları yurtları terk ederek memleketlerine gitti.

KYK Yurtları Depremzedeler İçin Boşaltıldı

Kahramanmaraş‘ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde etkisini gösterdi. Depremde 6 bini aşkın bina yıkılırken, evsiz kalan binlerce vatandaş çevre illere sığındı.

Depremzedeler için pek çok hayırsever evlerini açarken, oteller, pansiyonlar, devler binaları da deprem bölgesinden gelen vatandaşlar için tahsis edildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı pek çok ilde hizmet veren KYK yurtları da depremzedeler için tahsis edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için 1 yıl içinde konut yapılacağının ve geçici olarak mağdur vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirileceğini açıkladı.

Depremzedelerin Kalacağı KYK Yurtları

Depremzedelerin geçici süreliğine barınma, yeme-içme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan KYK yurtları Osmaniye, Zonguldak, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Ankara ve pek çok ilde ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.