Milli Eğitim Bakanından LGS ve YKS Açıklaması

Son dakika LGS ve YKS açıklaması Bakan Özer’den geldi. Okullar ve sınavlar hakkında yeni duyurular yapıldı.

Milli Eğitim Bakanından LGS ve YKS Açıklaması
Yayınlama: 10.02.2023
22
A+
A-

Son dakika eğitim haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ve YKS sınavlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Tüm Türkiye’de Eğitime Ara Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararlar neticesinde, tüm Türkiye’de eğitim öğretime verilen ara uzatıldı. Okullar 20 Şubat tarihine kadar kapalı kalacak. YÖK ise üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar bahar yarıyılına başlamayacağını duyurdu. Türkiye’deki tüm üniversiteler ikinci yarıyıla uzun bir ara verdi. İlköğretim ve ortaöğretim kurumları ise 20 Şubat’ta açılacak.

Bakan Özer’den LGS ve YKS Açıklaması Geldi

Deprem bölgeleri başta olmak üzere, tüm Türkiye’de sınava girecek olan öğrencilerin gözü kulağı haberlerde. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir son dakika açıklaması ile öğrencileri LGS ve YKS hakkında bilgilendirdi.

Depremin 5’inci günüde 18 bin 342 can kaybı, 74 bin 242 yaralımız var. Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerinde enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. NTV canlı yayına bağlanan Bakan Özer, eğitim öğretimle ilgili Bakanlık tarafından alınan son kararları açıkladı.

Bu yıl YKS’ye girecek öğrenciler 12. sınıfın 2. dönem konularından, LGS’ye girecek öğrenciler 2. dönem konularından muaf tutulacak. 2023 LGS yalnızca 8. sınıfın birinci dönem konularını kapsayacak.

Öğrenciler Okullarını Seçebilecek

Deprem bölgelerinde yaşamakta olan ve bu illerden birinde okuyan öğrenciler, istedikleri halde kendi seçecekleri illerdeki okullara nakledilebilecek. Deprem bölgesi olarak adlandırılan ve OHAL ilan edilen 10 ilde yaşayan öğrenciler, ikinci dönemde devam şartı olmaksızın eğitimlerine devam edebilecek. Bu bölgelerde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak.