Sömestr Tatili Uzayacak mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?

Sömestr Tatili Uzayacak mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?
Yayınlama: 03.02.2023
14
A+
A-

Yoğun kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alırken, öğrenciler ve veliler ara tatilin uzayıp uzamayacağını merak ediyor. İşte, sömestr tatili hakkında son dakika açıklaması!

Ülke Genelinde Kar Yağışı Devam Ediyor

İstanbul’da ve yurdun büyük bir kısmında yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı, akıllara sömestr tatilinin uzayıp uzamayacağını getirdi. Meteoroloji’den yapılan açıklamalar İstanbul, Ankara ve pek çok ilde kar yağışının devam edeceğini ortaya koydu. Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilinin son günlerinde iken, kar sebebiyle okulların geç açılmasını istiyor. Peki, ara tatil uzayacak mı? 6 Şubat’ta okullar açılacak mı?

15 Günlük Ara Tatil Süresi Uzatılacak mı?

Öğrenci, veli ve öğretmenleri yakından ilgilendiren son dakika gelişmesinde, hafta sonu kar yağışının olacağı bildirildi. Yarıyıl tatilinin son 3 gününe girilmişken, Pazar gününden itibaren başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde kar yağışı etkili olacak. Henüz 15 tatilin uzatılmasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Okullar 6 Şubat Pazartesi Açılıyor mu?

Sömestr tatilinin son günü 5 Şubat Pazar. Meteoroloji hava durumu tahminlerine göre, Pazar gününden itibaren kar yağışı şiddetini artıracak ve İstanbul’da yoğunlaşacak. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz ara tatil süresine dair bir açıklama gelmedi. Bir gelişme olduğunda, hafta sonu haberlerinde mutlaka yer alacaktır. Okulların açılış tarihi halen 6 Şubat. İkinci ara tatil dönemi 17 ve 20 Nisan tarihleri arasında yaşanacak.