Üniversiteler ve Okullar Ne Zaman Açılacak?

Üniversiteler ve Okullar Ne Zaman Açılacak?
Yayınlama: 09.02.2023
25
A+
A-

YÖK ve MEB bir son dakika açıklaması ile öğrencileri bilgilendirdi. Üniversiteler süresiz olarak ertelendi. Okullar 20 Şubat’ta açılacak.

MEB Duyurdu: Okullar Ne Zaman Açılacak?

Türkiye’nin 10 ilinde etkili olan depremler ve pek çok kesimde hayatı felç eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir haftalığına tatil edilmişti. Ara tatil süresi uzatılmışken, Milli Eğitim Bakanı Özer’den bir son dakika açıklaması geldi. İlk ve ortaöğretimde eğitim öğretime verilen ara 20 Şubat’a kadar uzatıldı. Tüm Türkiye’de MEB’e bağlı okullar, 20 Şubat’ta açılacak. Deprem bölgesinde binlerce öğretmen sahada çalışmalara katkıda bulunuyor. Şimdilik 2 haftaya uzatılan okul tatili tekrar uzatılabilir.

YÖK Duyurdu: Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin yanı sıra yolları kapatan kar ve buzlanma da okulları tatil etti. Yükseköğretimde de üniversiteler süresiz bir şekilde ertelendi. YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

Kar ve Deprem Nedeniyle Hayat Durdu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından önce MEB, sonrasında Yükseköğretim Kurulu eğitim öğretim ikinci yarıyılı başlangıç tarihini erteledi. Öğrencilerin depremzede olmaları, yakınlarını kaybetmiş olma ihtimali ve deprem bölgelerinde yaşıyor ya da bu illerde eğitim görüyor olma ihtimaline karşı üniversitelerin açılışı süresiz olarak ertelendi. Öğrenciler, akademik ve idari personel ve MEB çalışanları arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmaya devam ediyor.