Depremzedelere Ünlülerden Dev Yardım: AHBAP Açıkladı

Depremzedelere Ünlülerden Dev Yardım: AHBAP Açıkladı
Yayınlama: 08.02.2023
26
A+
A-

Haluk Levent’in kurduğu AHBAP Derneği depremzedeler için çok sayıda yardım topluyor. Ünlü isimler maddi destekte bulunuyor.

AHBAP Derneği Kimin?

Ünlü şarkıcı Haluk Levent tarafından 2017 yılında kurulan İstanbul merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan AHBAP Derneği, Türkiye’nin 68 şehrinde faaliyet göstermektedir. Deprem ve afet anlarında toplanan eşya, gıda, yiyecek, araç-gereç ve nakdi yardımlar AHBAP aracılığıyla yardım bölgelerine gönderilmektedir.

Ünlü İsimler Depremzedeler İçin Harekete Geçti

Acun Ilıcalı, Merih Demiral, Kıvanç Tatlıtuğ, Aras Bulut İynemli, Mustafa Ceceli, Hakan Balta, İrem Derici, Edis Görgülü, Cengiz Ünder ve daha pek çok ünlü isim deprem bölgelerine maddi yardım ulaştırmaya devam ediyor. Haluk Levent, sosyal medya hesabından para yardımı yapan isimleri ve meblağları tek tek açıkladı.

En Büyük Yardım O İsimden

Tüm Türkiye’de yas ilan edildi, resmi kurumlardan birçoğu tatil edildi. Deprem bölgelerine akın akın maddi yardımlar gönderilmeye devam ediliyor. Ünlü isimler de büyük miktarlarda para yardımı ile depremzedeler için en çok bağış yapanlar arasında. Haluk Levent’in AHBAP Derneği’ni arayarak bağışta bulunan pek çok oyuncu, şarkıcı, televizyoncu, sporcu var.

Oyuncu ve şarkıcı isimler ortalama 200 bin TL bağışta bulunurken, en büyük paylardan biri futbolcuların oldu. Cengiz Ünder 50 bin Euro, Burak Yılmaz 300 bin TL, Çağlar Söyüncü 50 bin Euro, Müge Anlı canlı yayın yardım kampanyası ile 10 milyon TL değerinde bağış topladı. En büyük destekçilerden biri Acul Ilıcalı oldu. Ilıcalı’nın deprem bölgesine 100 tır su gönderdiği ve 5 milyonluk eşya desteği vereceği öğrenildi.