Mehmet Ali Erbil Ece Ronay Davasında Flaş Gelişme! 7 Yıl 3 Ay Hapsi İsteniyor!

Mehmet Ali Erbil Ece Ronay Davasında Flaş Gelişme! 7 Yıl 3 Ay Hapsi İsteniyor!
Yayınlama: 03.02.2023
27
A+
A-

Ece Ronay’ın taciz ve tehdit suçlamasıyla hakkında dava açtığı Mehmet Ali Erbil için 7 yıl 3 ay hapis istendi.

Mehmet Ali Erbil ile Ece Ronay Arasında Ne Yaşanmıştı?

25 yaşındaki internet fenomeni Ece Ronay, daha önce klibinde yer alan ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil tarafından taciz edildiği magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Klip sebebiyle bir süre görüşen ikili arasında geçen mesajlaşmalar, Erbil’in Ronay’ı cinsel içerikli taciz ve tehdit sözcükleriyle rahatsız etmişti. Mesajlar incelenmiş ve Erbil’in şu ifadeleri kullandığı ortaya çıkmıştı:

“Bu akşam sizin yanınızda uyumak istiyorum.”

Ece Ronay, Mehmet Ali Erbil’in bu mesajına olumsuz yanıt vermişti. Genç kadın daha sonra Erbil’den hakaret ve tehdit içerikli, onur kırıcı mesajlar aldığını duyurdu. Mesajların tanığı Erbil’in asistanı Nuray Kaya ise mesajları kendisinin attığını belirtmişti. Kaya, mahkemede mesajları Erbil’in sözleriyle kendisinin yazdığını belirtti. Mahkemede Erbil’i kurtarmak için asistanının suçu bu şekilde kırmaya çalıştığı gündeme geldi.

7 Yıl 3 Ay Hapis İstemi

Ünlü sunucuya görüntülü ve sesli mesajlarla Ronay’ı cinsel taciz ve tehdit suçlarından 7 yıl 3 ay hapis istendi. Tehdit suçundan beraat eden Mehmet Ali Erbil, taciz mesajları sebebiyle hapis cezasıyla yargılandı. Ece Ronay’ın avukatı, Erbil’in tehdit suçundan da yargılanmasını talep etti. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianame

Mehmet Ali Erbil hakkında Ece Ronay’ı tehdit suçundan 1 yıl 11 ay 15 günden, 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi. Taciz suçundan alacağı kesin ceza ise bir sonraki duruşmada belli olacak.