Deprem Bölgesine Yardımda Bulunan Otomotiv Şirketleri

Deprem Bölgesine Yardımda Bulunan Otomotiv Şirketleri
Yayınlama: 09.02.2023
21
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük bir yıkıma yol açan depremler sonrasında, afet bölgelerine yardım seli devam ediyor. İşte, yardımda bulunan otomotiv şirketleri…

Deprem Bölgesine Büyük Markalardan Büyük Destek

Dünyaca ünlü büyük şirketler ve holdingler Türkiye’de de şubesi bulunan otomotiv firmalarından deprem bölgesine büyük para yardımı geldi. Bazı şirketler nakit bağışta bulunurken, arama kurtarma ekipleri, ihtiyaç malzemeleri ve sahra hastanesi gönderiminde devreye giren otomotiv şirketleri de oldu.

Hangi Otomotiv Şirketi Hangi Yardımda Bulundu?

Ford Otosan

Kahramanmaraş’ta doktor ve hemşireler sahra hastanesi kurdu. Hatay’da arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Isınma ve temel ihtiyaç malzemeleri ve lojistik ihtiyaçlar için destek verildi.

Mercedes-Benz Türk

AFAD ile koordineli şekilde çalışan şirket, bere, battaniye, mont, polar, powerbank gibi malzemelerle dolu tırlar gönderdi. Türkiye ve Suriye depremzedeleri için 1 milyon euro bağış yapıldı.

Hyundai Assan

AFAD’a 10 milyon TL değerinde kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçlar gönderildi.

Chery

100 bin dolar değerinde ısıtıcı, battaniye, yorgan, su, yiyecek gibi malzemeler içeren yardım tırı gönderdi.

Borusan Otomotiv

Borusan Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. Genel ihtiyaçlarla dolu yardım tırları, enerji çözümleri, barınma ve iş makinesi gönderildi.

Tofaş

Deprem bölgelerine 15 kişilik arama kurtarma ekibi gönderildi. İhtiyaç sahipleri için yardım malzemeleriyle dolu Tofaş tırları sevk edildi.

Depremzedeler için Tüm Türkiye El Ele

Tüm illerden kamu kurum ve kuruluşları, şahsi firmalar, hayırsever iş insanları ve halk tarafından toplanan yardımlar, her gün tır ve kamyonlarla deprem bölgelerine gönderiliyor. Türk Kızılayı, AFAD, Akut ve pek çok birime para bağışında bulunuluyor.