Bakan Koca: 77 Sahra Hastanesi Kurduk! Sahra Hastanesi Nedir?

Bakan Koca: 77 Sahra Hastanesi Kurduk! Sahra Hastanesi Nedir?
Yayınlama: 08.02.2023
57
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgelerinde 77 sahra hastanesinin kurulduğunu açıkladı. Sahra hastanesi nedir?

Sağlık Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması

6 Şubat 2023 Pazartesi günü 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremin vurduğu 10 ilde 77 adet sahra hastanesi kuruldu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerini kapsayan deprem bölgelerinde acil sağlık hizmeti veren mobil yapıdaki sahra hastaneleri hakkında detaylar merak ediliyor. Covid-19 salgını döneminde ilk kez adını duyduğumuz sahra hastaneleri, şimdi deprem afet bölgeleri için devrede. Sağlık Bakanı Koca, mobil sağlık birimlerinde cerrahi operasyonların yapılacağını da belirtti. Sağlık durumu riskli olan depremzedeler için 77 sahra hastanesinde ilk müdahale yapılacak, sonrasında hastalar helikopterler ile en yakın hastanelere sevk edilecek.

Sahra Hastanesi Nedir?

Acil askeri ve doğal afet gibi felaketlerde olaya yerinde müdahale yapılması amacıyla bölgeye portatif olarak kurulan sahra hastaneleri, mobil ilk yardım ve müdahale alanlarıdır. Taşınabilir ekipmanlar ve tıp personeli ile hizmet veren şişirilebilir binaları kapsar. Sahra hastaneleri şehir merkezlerinde kurulur ve acil yardım gereken kişilerin kolay erişmesi sağlanır. Geçici bir yardım istasyonu olarak da düşünülebilir.

Depremden Saatler Sonra Son Durum

Maraş merkezli depremlerin ardından 3 gün geçti. Enkaz altından sağ kurtulan vatandaşlar AFAD ve yetkili birimlerce çıkarılmaya devam ediyor. Son dakika deprem gelişmelerinde 10 ilde bilanço ağırlaştı.

Vefat edenlerin sayısı: 8.574

Yaralı sayısı: 49.133

Yıkılan bina sayısı: 6.444