Kanseri Önlemek İçin Düzenli Uyku Şart

Kanseri Önlemek İçin Düzenli Uyku Şart
Yayınlama: 05.02.2023
49
A+
A-

Kanseri önlemenin yolları arasında düzenli uykunun önemi ilk sıralarda yer alıyor. Kanser tedavisinde bir umut ışığı daha doğdu.

Kanserden Korunmak İçin Düzenli Uykunun Önemi

Kanseri önleyen şeyler arasında düzenli ve sağlıklı beslenme kadar kaliteli uyku almak da önemli. Kanserden korunma yolları araştırıldığında, uzmanların önerilerine kulak vermek gerekiyor. Kansere yakalanmamak için sigara ve alkolden uzak durulmalı, stres faktörleri minimum seviyeye indirilmeli, dengeli ve sağlıklı beslenilmeli. Ayrıca her gün en az 6 saat uyku bireyleri tümörden koruyor. Sağlıklı uyku çekmek bağışıklık sistemini kansere karşı güçlendiriyor. Aynı zamanda kanser hastaları için de uykunun önemi büyük.

Kanserden Korunma Yolları Nelerdir?

Kansere yakalanmamak için iyi bir uyku çekmek, sağlıklı gıdalar tüketmek ve stresten arınmak çok önemlidir. Kanserden korunma yolları arasında şu maddeleri de sayabiliriz:

  • Sigara ve alkol içmemek.
  • Radyasyondan uzak durmak.
  • Enfeksiyon kapmamak.
  • Egzersiz yapmak.
  • Kilo dengesini korumak.
  • Erken teşhisin önemini bilmek.

Kanser Tedavisinde Yeni Yöntem: Moleküler Tedavi

Uzmanlar tıp dünyasındaki yeni gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Kanser hastalarının yeni umut ışığı olan moleküler tedavi yöntemi nedir? Kanseri yenmek adına dünyada yaygın bir tedavi yöntemi olan moleküler tedavi uygulamasının Türkiye’ye en erken zamanda getirilmesi planlanıyor. Hastaların en erken zamanda terapiye ulaşması için gerekli ekonominin sağlanması bekleniyor. Moleküler tedavi ile kanser hastalarının iyileşmesi için ileri teknolojide bir terapi uygulanıyor.