Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? 2. Etap Atama Tarihi…

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? 2. Etap Atama Tarihi…
Yayınlama: 02.02.2023
13
A+
A-

Sağlık Bakanlığı personel alımı için ilk etap tamamlandı. 42 bin 500 personel daha bakanlık bünyesinde işe alınacak. Başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

85 bin sağlık personelinin ilgili pozisyonlara yerleştirileceği Bakanlık tarafından duyurulmuştu. İlk etap kura çekimleri tamamlandıktan sonra, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2. etap kura çekimleri başlamak üzere. Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımına dair henüz bir tarih vermedi. 15 bin 537 tıbbi sekreter ve 5 bin 831 hemşirenin ataması bir önceki etapta tamamlandı. İkinci tur için kura çekimi ne zaman yapılacak, personeller ne zaman göreve atanacak henüz bilinmiyor.

İlk Etapta Göreve Atanan Branş ve Kadrolar

Sözleşmeli sağlık personellerinin merakla araştırdığı Sağlık Bakanlığı personel alımı duyurusu aylar önce yapılmıştı. Başvurular tamamlandı, sıra ikinci etap 42.500 personelin atamasında. Kura çekimi henüz yapılmadı. Bir önceki etapta atanan personellerin branş, kadro ve unvan dağılımı ise şu şekilde oldu:

Hangi Kadroya Kaç Personel Atandı?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde toplamda 30.000 bin sağlık personeli göreve atandı. Biyolog, Hemşire, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Ebe, Diyetisyen, Fizyoterapist, Odyolog, Sağlık Teknisyeni, Sosyal Çalışmacı gibi kadrolar büyük oranda doldu.

Büro personeli, istatistikçi, bilgisayar mühendisi, biyomedikal mühendisi, çevre mühendisi, elektrik mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, şoför kadrolarına da sözleşmeli olarak 1183 sağlık personeli atandı.