TFF Açıkladı: Ertelenen Maçlar Ne Zaman Oynanacak?

TFF Açıkladı: Ertelenen Maçlar Ne Zaman Oynanacak?
Yayınlama: 07.02.2023
16
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem sebebiyle ertelenen maçların yeni takvimini açıkladı.

Deprem Bölgelerinde 3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ülkeyi yasa boğan depremler sonrasında 7 Şubat Salı günü yaptığı basın açıklamasında, depremin vurduğu 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan etti. Deprem bölgelerine yardımlar gönderilmeye devam ederken, tüm ülkede hayat durdu. Okullar kar ve deprem sebebiyle bazı illerde 1, bazı illerde 2 hafta süreyle tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, spor müsabakalarına da belli süreyle ara verildi.

Spor Müsabakaları Ertelenmişti

7 Şubat 2023 ile 12 Şubat 2023 tarihleri arasında oynanacak olan tüm spor müsabakaları ertelendi. Deprem sebebiyle ertelenen profesyonel ve amatör maçların ne zaman oynanacağı az önce belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Cumhurbaşkanlığı kararıyla ülkede ilan edilen milli yas sebebiyle bir hafta içerisinde oynanması planlanan tüm karşılaşmaları erteledi.

TFF’den Açıklama Geldi: Ertelenen Maçlar Ne Zaman Oynanacak?

Bu haberin ardından spor severler, taraftarlar ve konu hakkında araştırma yapan vatandaşlar, “Ertelenen maçlar ne zaman oynanacak?” sorusunun yanıtını bekliyordu. TFF’den son dakika açıklaması geldi. Maçların yeni takvimi belli oldu.

10-11-12-13 Şubat tarihlerinde oynanacak olan Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig karşılaşmaları 17-18-19-20 Şubat tarihlerine ertelendi.

21-22-23 Şubat tarihlerinde;

Hangikredi Ümraniyespor – Adana Demirspor, Bitexen Giresunspor – Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe – Arabam.com Konyaspor

7-9 Mart tarihleri arasında;

Eyüpspor – Bodrumspor

1 Mart tarihinde;

TFF 2. Lig’in 8 Şubat’a ayarlanan maçları oynanacaktır.