TFF Onayladı: Hangi Kulüpler Ligden Çekildi?

TFF Başkanı Büyükekşi ligden çekilen takımları açıkladı. Bu takımların maçları ne olacak? Süper Lig ne zaman başlayacak?

TFF Onayladı: Hangi Kulüpler Ligden Çekildi?
Yayınlama: 12.02.2023
28
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deprem sebebiyle 2022/2023 futbol sezonunda ligden çekilmek isteyen kulüplerin taleplerini onayladı. İşte, ligden çekilen spor kulüpleri…

O Kulüpler, Ligden Çekilme Kararı Almıştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci haftasında pek çok sporcumuzun enkaz altında yaşamını yitirdiğini öğrendik. Hem deprem bölgelerindeki vatandaşların yaralarını sarmak hem de saygı göstergesi olarak, pek çok futbol takımı bu sezon lige veda etti. Ligden çekilmek istediklerini TFF‘ye bildiren o kulüpler:

Kahramanmaraş depremi sonrası Süper Lig ve 1. Lig’den çekilen takımlar!

Süper Lig’den depremin en etkili bölgelerden olan; Hatay ve Gaziantep’te Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekildi. TFF 1. Lig’den ise Malatyaspor ve Adanaspor ligden çekildi.

TFF Talepleri Onayladı

TFF, deprem sebebiyle ligden çekilen takımların sezon sonuna kadar oynanması planlanan tüm müsabakalarında 3-0 hükmen mağlup sayılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana illerinde yaşanan deprem sonrasında; bu illerin futbol takımları ligden çekilmeye başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF); Hatayspor, Adanaspor, Malatyaspor ve Gaziantep FK‘nın ligden çekilme talebini onayladı. Bu kulüplerin sportif faaliyetleri 2023/2024 sezonunda devam edecek.

Yeni Malatyasporlu kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın depremde vefat etmesi sonucu ligden son olarak çekilen takım Yeni Malatyaspor oldu. TFF 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’un kalan maçları 3-0 hükmen mağlup olarak kaydedilecek.

Maçlar Ne Zaman Başlayacak?

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligden çekilen takımları açıkladı ve kalan lig maçlarının 3-4 Mart’ta başlayacağını bildirdi. Önümüzdeki yıl 20 takımla Süper Lig devam edecek.