Microsoft’un İşten Çıkarma Planı: 10 Bin Kişiye Veda Edecek

Microsoft, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Microsoft’un İşten Çıkarma Planı: 10 Bin Kişiye Veda Edecek
Yayınlama: 18.05.2023
199
A+
A-

Microsoft, küresel ekonomik resesyonun etkisiyle maliyetlerini düşürmek ve dijital dönüşümü hızlandırmak için 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 10 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Zorlu; 2 Yıl

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, teknoloji sektörünün önündeki zorlu iki yıla hazırlanmak için bazı değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.

Müşteri ve İş Ortakları

Nadella, “Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla yaptığımız görüşmelerde, dijital harcamalarını optimize ettiklerini ve her sektördeki ve coğrafyadaki kuruluşların temkinli davrandıklarını görüyoruz. Bu durumda Microsoft olarak maliyetlerimizi gelirlerimizle ve müşteri talebiyle uyumlu hale getirmemiz gerekiyor.” dedi.

İş Alımları Devam Edecek

Nadella, bu kapsamda 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 10 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu. Bu sayının Microsoft’un toplam çalışan sayısının yüzde 5’inden daha azına denk geldiğini hatırlatan Nadella, bazı alanlarda pozisyonları ortadan kaldırırken, önemli stratejik alanlarda işe alımlara devam edeceklerini söyledi.

Microsoft’un işten çıkarmalara ilişkin açıklaması dün basında yer alan haberlerin ardından geldi. Windows Central ve The Verge gibi teknoloji siteleri Microsoft’un çalışanlarının yaklaşık yüzde 5’ini işten çıkarmayı planladığını belirtmişti. Bloomberg de şirketin 18 Ocak’ta bazı mühendislik birimlerinde işten çıkarmaya gitmeyi planladığını duyurmuştu.

Sınırsız, İzin Politikası

Microsoft’un işten çıkarmaları HoloLens, Microsoft Edge, GitHub, LinkedIn ve yapay zeka etik ekibi gibi farklı birimleri etkiledi. Şirket ayrıca yeni bir sınırsız izin politikası da uygulamaya başladı.

Diğer Büyük Şirketler’de İşten Çıkarmıştı

Microsoft’un işten çıkarmalarının nedeni olarak küresel ekonomik resesyon gösteriliyor. Meta ve Amazon gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de geçen yıl binlerce çalışanını işten çıkarmıştı.

Piyasa’nın Üzerinde Tazminat Ödenecek

Microsoft’un işten çıkardığı çalışanlara piyasa ortalamasının üzerinde tazminat ödeneceği, sağlık sigortasının altı ay boyunca devam edeceği, hisse senetlerinin altı ay boyunca elde tutulabileceği ve kariyer geçiş hizmetleri sunulacağı belirtildi.

Microsoft’un işten çıkarmalarının şirketin gelirine ve karlılığına nasıl etki edeceği ise merak konusu. Şirket 25 Ocak’ta 2023 mali yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

Kaynak: KuluHaber.Net, Faruk Serin