Telekom Operatörlerinden Deprem Bölgesinde İletişim Seferberliği

Telekom Operatörlerinden Deprem Bölgesinde İletişim Seferberliği
Yayınlama: 07.02.2023
75
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan şiddetli depremler, 10 ilimizde büyük yıkıma sebep oldu. Deprem sonrası pek çok kurum ve kuruluştan yardım seferberliği başlatıldı. Telekom operatörleri de harekete geçti.

Telekomünikasyon Firmalarından Ortak Açıklama

10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık depremlerden sonra tüm Türkiye yardım seferberliğinde. Son olarak bu büyük destek çemberine Telekom operatörleri de katıldı. Firmalardan gelen ortak açıklama, “Deprem bölgesinde iletişim sorunu yaşanmaması adına iletişim ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanacağı” yönünde oldu.

İletişim Sorunlarına Hızlı Çözümler Geliyor

Depremin yarattığı yıkım enerji hatları ve baz istasyonlarını da olumsuz etkiledi. Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nden deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan iletişim ihtiyaçlarının enerji jeneratörler ile karşılanacağı bildirildi. Bölgelere elektrik verilemezken, jeneratör yardımları gelmeye devam ediyor. Telekom operatörlerinin üyeleri için iletişimin kesintisiz devam edebilmesi adına enerji hatları ve baz istasyonların onarım başlatıldı. Sabit ve mobil altyapılar ile iletişim sağlanıyor. Deprem bölgesindeki tüm operatör kullanıcılarına ses ve data paketleri tanımlandı. Borçlu hatlar tekrar açıldı, Wi-Fi internet noktaları ve ankesörlü telefonlar ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Pek çok noktada taşınabilir şarj cihazı desteği bulunuyor.

Deprem Bölgesinde Kesintisiz İletişim için Tam Seferberlik

Operatör firmaları bölgedeki yardım koordinasyon çalışmalarına katıldı. Deprem bölgelerinde iletişimin önemine dikkat çekildi. Vatandaşlara sadece acil durumlarda telefonların kullanılması gerektiği hatırlatıldı. Haberleşmelerin SMS ve internet yoluyla mesajlaşarak yapılmasının öneminden bahsedildi.