ABD’den Türkiye’ye Destek: Donanma Gemisi Yola Çıktı

ABD Donanması’na ait USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye depremi için yardım ulaştırmak üzere yola çıktı.

ABD’den Türkiye’ye Destek: Donanma Gemisi Yola Çıktı
Yayınlama: 09.02.2023
20
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremin ardından Doğu ve Güneydoğu’daki 10 il büyük bir yıkıma uğradı.

Deprem Sonrası Tüm Dünyadan Yardımlar Geliyor

Can kaybı 13 bini geçti. Enkazlar’da arama kurtarma ekipleri son ana dek canla başla sağ kalanları çıkarmaya çalışıyor. Deprem felaketini duyan afet bölgelerine yardıma koşuyor.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye yardımlar gönderiliyor. Japonya, Polonya, ABD, Fransa, İtalya, Azerbaycan, Rusya ve daha pek çok ülkeden Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine yardım paketleri, tırlar, arama kurtarma ekipleri ve ekipmanları gönderildi.

ABD Uçak Gemisi Yola Çıktı

Türkiye depremine bir yardım da Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. ABD Donanması’na ait USS George HW Bush adlı Uçak Gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Bu haber tüm dünya basınında manşetlere taşındı. Pentagon, Türkiye’deki ek destek taleplerini karşılayacaklarını açıkladı. Peki, ABD’nin deprem bölgelerine nasıl bir desteği olacak?

ABD, Türkiye için Hangi Yardımda Bulunacak?

İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD güçlerine ait ilk yardım ekipleri deprem bölgelerine sevk edildi.

ABD’den 2 sivil kentsel arama ve kurtarma ekibi nakledildi. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığından afet yardım ekibine destek verecek bir ekip gönderildi.

Yardım taleplerimize en hızlı şekilde yanıt verecek olan Akdeniz’deki uçak gemisi de tam kapasiteyle Türkiye’ye doğru yola çıktı.