Yurt Dışından Gelen Yardımlar Gümrük Vergisinden Muaf

Yurt Dışından Gelen Yardımlar Gümrük Vergisinden Muaf
Yayınlama: 07.02.2023
22
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, deprem bölgelerine yurt dışından gönderilen yardım malzemeleri için gümrük vergisi uygulanmayacağını duyurdu.

Türkiye’de Tüm Dünyadan Destek Geliyor

Komşu ülkelerden, Avrupa, Rusya, ABD, Meksika, Uzak Doğu, Asya ve Orta Doğu bölgelerinden pek çok ülke Türkiye’nin yaralarını sarmak için yardım gönderiyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında binlerce kişinin hayatını kaybettiği bugünlerde deprem bölgelerine akın akın yardım kolisi, iş makinesi, arama kurtarma faaliyetlerine destek verecek ekipler ve nakdi yardımlar yağıyor.

Gelen Yardımlar Gümrük Vergisinden Muaf Tutulacak

Kahramanmaraş depremi nedeniyle yurt dışından ülkemize gönderilecek her türlü yardım malzemesi gümrükten vergisiz olarak geçecek. 10 ilde büyük yıkım meydana gelirken, can ve mal kaybı her geçen saniye artıyor. Depremzedeler için acil ihtiyaçları tedarik eden hayırseverler ülke dışına taştı. Yabancı ülkelerden Türkiye’ye gönderilen eşyalar, vakıf, dernek ve kamu kuruluşlarına gönderilmişse, gümrük vergisi uygulamasından muaf tutulacak.

Ticaret Bakanlığı Şartları Açıkladı

Ticaret Bakanlığı konuya dair açıklamaları resmi sosyal medya hesabından paylaştı. İşte, o açıklama!

Yurt dışından deprem bölgelerine gönderilen temel ihtiyaç malzemeleri ve eşyalar; ticaret politikası önlemleri ve gümrük vergisine tabi olmadan ithal edilebilecek. Duyurudaki tek şart; gönderilen yardımların yalnızca aşağıdaki kurum ve kuruluşların adreslerine teslim edilmesi:

AFAD, Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ankara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı.