Konya Milli Eğitim Müdürlüklerinden Deprem Seferberliği

Konya Milli Eğitim Müdürlüklerinden Deprem Seferberliği
Yayınlama: 08.02.2023
18
A+
A-

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, Kulu ve diğer ilçelerin müdürlüklerinden deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Depremzedeleri Unutmadı

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık deprem sonrası, 10 ilde büyük hasar meydana geldi. Can kaybı 8 bini geçerken, binlerce yaralı ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaş var. 10 ilde afet bölgelerine Türkiye’nin her yerinden yardım gönderiliyor. Yardım furyasının başrollerinden biri olan Konya, tüm ekipleriyle deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İhtiyaç listelerindeki malzemeler ise Konya’daki kurumlarca Hatay başta olmak üzere deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara hız kazandırdı. Konya Valiliği ve AFAD koordinesi ile Konya MEB’e bağlı AKUB ekipleri deprem bölgesi Malatya’ya sevk edildi. Konya’daki okul pansiyonlarına depremzede 1.215 vatandaş yerleştirildi.

MEB Konya İlçe Müdürlüklerinden Tam Destek

Konya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de yardım çalışmalarına katkıda bulunuyor. Akşehir, Emirgazi, Beyşehir, Yunak, Karapınar, Ilgın, Sarayönü, Cihanbeyli, Seydişehir, Yalıhüyük MEB Müdürlükleri; Hatay’ın sıcak yemek, gıda, kıyafet ihtiyaçları için yeni araçlarını yola çıkardı.

Beyşehir, Kulu, Ereğli MEB birimleri de Kahramanmaraş Pazarcık’a doğru yola çıkan araçlara erzak, gıda, sıcak yemek ve giyecek kolilerini yükledi. Karatay İMKB Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çumra MEB tarafından kurulan mobil yemekhaneler de deprem bölgesine gönderildi. Karatay, Selçuklu ve Meram İlçe Milli Eğitim ise 10 bin kumanyayı Hatay bölgesine ulaştıracak.

Konya’dan Yardım Seli

Konya’daki tüm Millî Eğitim Müdürlüğü çalışanları tarafından toplanan yardım malzemeleri de Merkeze teslim edildi. Konyaspor, otel ve işletme sahipleri ve hayırseverler depremzedeler için barınma yerleri tahsis ederken, pek çok iş makinesi ve kurtarma ekibi Konya’dan deprem bölgelerine ulaştırıldı.