Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da Lojistik Merkez Kurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’dan gönderilen yardımları deprem bölgelerine ulaştırmak için Hatay’da lojistik merkez kurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da Lojistik Merkez Kurdu
Yayınlama: 10.02.2023
25
A+
A-

Konya merkez ve ilçelerinden toplanan yardım malzemeleri depremzedelere ulaştırılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da lojistik merkez kurdu.

Konya, Deprem Bölgesi Hatay’da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve beraberinde Konya İlçe Belediyeleri tam kapasiteyle deprem bölgelerine yoğun bir şekilde desteklerini sürdürüyor. Konyalı vatandaşlardan gelen acil ihtiyaçlar yardım tırları ile depremden etkilenen illere gönderiliyor. Hatay’da lojistik merkez kuran Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, afetin 5’inci gününde çalışmalara Antakya’da devam ediyor.

Hatay’da oluşturulan lojistik merkez sayesinde, Konya’dan gelen yardım tırları ilk etapta bu noktada toplanıyor. Hazırlanan mobil çadırlarda gelen yardım paketleri paletli ve paletsiz olarak gruplandırılarak kamyonlara yükleniyor. Battaniye, ısıtıcı, gıda, kıyafet, hijyen malzemeleri ayrı ayrı sınıflandırılıyor. Daha sonra talep edilen mahallelere iletiliyor.

Başkan Altay’dan Açıklama Geldi

Deprem bölgesi Hatay Antakya’da kurulan lojistik merkezde harıl harıl çalışan Konyalı ekipler, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi sonucu, en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da yardım çalışmalarına devam ediyor. Lojistik merkez üzerinden gelen yardımlar koordine ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, deprem bölgesinde çalışan hemşerileri ve bağışta bulunan Konyalılar için, “Allah hepsinden razı olsun. Gönderilen tüm yardımları en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Konya’ya Gelen Depremzedeler Yurt, Otel ve Pansiyonlara Yerleştirildi

Konyaspor locası, KYK yurt binaları, otel ve pansiyonlar Konya’ya gelen depremzedeler için tahsis edildi. Depremin vurduğu illerde sağ kurtulan vatandaşlar çevre illere nakledilmeye devam ediyor.