Konya – Kulu Karayolu Trafiğe Kapatıldı

Konya – Kulu Karayolu Trafiğe Kapatıldı
Yayınlama: 06.02.2023
38
A+
A-

Son dakika hava ve yol durumu: Konya ve Kulu arasındaki karayolu hava muhalefeti sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Konya’da Anlık Hava ve Yol Durumu Nedir?

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika açıklamalarına göre; kar yağışının etkili olduğu Konya’da pek çok otoyol trafiğe kapatıldı. Konya’da bugün hava sıcaklığı -1 iken kar yağışı hafif şekilde devam ediyor. Dün gece yarısı başlayan kar yağışı, Konya ve ilçelerinde tipi, don ve buzlanmaya sebep oldu. Kulu’dan Konya’ya bağlanan tüm otoyollar kar sebebiyle ulaşıma kapatıldı.

Konya – Kulu Karayolu Trafiğe Kapatıldı

Trafik ekipleri güzergahta meydana gelen yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle, Kulu MYO kavşağında çalışmalara devam ediyor. Kulu İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, Konya-Kulu güzergahında kapatılan Kulu MYO Kavşağına gelerek yerinde inceleme yaptı. Karayollarındaki araçların hareketine izin verilmezken, vatandaşların zor durumda kalmadıkça dışarı çıkmaması önerildi.

Kaymakam Polat Vatandaşları Uyardı

Kulu İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, hava ve yol durumu ile ilgili detayları aktardı. Konya ve ilçelerinde hava şartlarının olumsuz seyretmesi sonucu karayollarında buzlanma meydana geldi. Araçların kış lastiği ve zincir uygulamasına uyması ve gerekmedikçe trafiğe çıkmaması konusunda art arda uyarılar geldi. Konya – Kulu karayolları trafiğe kapatıldı. Kulu MYO kavşağında kapatılan yoldaki araçlar sıraya alınarak beklemeye alındı. Kulu’da eğitim ve öğretime kar sebebiyle 1 günlük ara verildi. Kamuda görev yapan hamile ve engelli vatandaşların bugün izinli sayılacağı da açıklandı.