Konyaspor’un Eski Başkanı Mustafa Yayla Vefat Etti

Konyalı iş adamı Mustafa Yayla vefat etti. Yayla’nın cenazesi Cumartesi günü toprağa verilecek.

Konyaspor’un Eski Başkanı Mustafa Yayla Vefat Etti
Yayınlama: 11.02.2023
34
A+
A-

Konyaspor’un eski başkanlarından, Konyalı iş adamı Mustafa Yayla vefat etti.

Konyalı İş Adamı Vefat Etti

Türk Anadolu Vakfı Başkanı, Konyaspor eski başkanlarından Konyalı iş adamı Mustafa Yayla, geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gördüğü bildirilen 69 yaşındaki merhum Yayla’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

69 yaşındaki Yayla, Konya’da spor, siyaset ve iş dünyasında tanınan ve sevilen bir isimdi. Konya Medicana Hastanesi’nde bir süredir tedavi görüyordu. Maalesef, bu sabah çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayata gözlerini kapattı. Bir dönem Konyaspor’da başkanlık yapan Mustafa Yayla, aktif olarak Türk Anadolu Vakfı’nın yönetim kurulu başkanıydı.

Mustafa Yayla’nın Cenazesi Ne Zaman Toprağa Verilecek?

Mustafa Yayla’nın cenazesi 11 Şubat 2023 Cumartesi (bugün), ikindi namazına müteakip, Musalla Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Yayla’nın cenazesi Musalla Mezarlığına defnedilecek.

Mustafa Yayla Kimdir?

2011 yılından beri Türk Anadolu Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan merhum Mustafa Yayla, bir dönem Konyaspor başkanıydı. 1954 yılında Cihanbeyli Ağabeyli köyünde dünyaya geldi. 1978 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Türkçe Bölümünden mezun oldu. 1982’de Gıdasan Şirketinde müdürlük yaptı. Ardından, Berberoğlu Süt Ürünleri İmalat ve Pazarlama’da yönetim kurulu başkanlığını üstlendi.

Selçuklu Belediyesi Meclis ve Encümen üyeliği, Konya Ticaret Odası Meclis üyeliği ve Başkan vekilliği, Türk Anadolu Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Yayla, 8 torun dedesiydi.