Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Ay Süreyle OHAL İlan Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Ay Süreyle OHAL İlan Etti
Yayınlama: 07.02.2023
26
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan etti. İşte, son dakika haberinin detayları…

Deprem Bölgeleri

6 Şubat Pazartesi günü Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 ilde birden meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası binlerce can hayatını kaybetti. Binlerce bina yıkılırken, arama kurtarma ekipleri enkaz altından sağ kalan vatandaşları kurtarmak için dondurucu soğukta seferber oldu. Depremin etkili olduğu, binaların yıkıldığı, yaralıların ve can kayıplarının olduğu deprem bölgeleri arasında;

Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay yer aldı. Merkez üssü Pazarcık olan deprem, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz illerinde de hissedildi.

Cumhurbaşkanı OHAL İlan Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yaptığı basın açıklamasında depremden etkilenen 10 ilde, 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, deprem bölgelerindeki çalışmalara katılan personel ve ekipmanlarla alakalı son dakika bilgi verdi.

Türkiye ve Dünyadan Deprem Yardımları

Deprem bölgelerine 54 bin çadır ve 102 bin yatak sevk edildiği duyuruldu. Şu an 53 bin 317 personel sahada çalışmalara devam ediyor. Arama kurtarma ve afet bölgesi çalışmalarına katılan yetkin personel dışında gönüllü vatandaşlar ve yurt dışından gelen ekiplerle bu sayı daha da arttı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden sonra, 10 il için 100 milyar TL’lik kaynak ayrıldı. Bölgede 5 binden fazla ek doktor ve sağlık personeli daha görevlendirildi. 10 gemi, 54 uçak ise acil gıda, ilaç ve nakliye ihtiyaçlarını karşılıyor. İletişim hatlarının normalde dönmesi için süratle çalışılıyor.