Konya’da Okullar Ayın Kaçına Kadar Tatil?

Son dakika haberi: Konya’da yoğun kar yağışı devam ediyor.

Konya’da Okullar Ayın Kaçına Kadar Tatil?
Yayınlama: 06.02.2023
32
A+
A-

Okullar bugün tatil idi, 7 Şubat Salı günü de eğitim öğretime ara verildi. Peki, Konya’da okullar ne zamana kadar kapalı kalacak?

Tüm Türkiye’de Eğitim Öğretime Kar Engeli Geldi

Kar yağışı tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Eğitim ve öğretime birçok ilde 2 hafta süreyle ara verildi. Bazı illerimizde okullar 1 hafta sonra açılacak. Ara tatil süresi kar engeli sebebiyle uzatıldı.

Peki, Konya ve ilçelerinde son durum ne? Konya’da okullar tatil mi edildi?

Konya’da Okullar Tatil Edildi

Konya ve ilçelerinde Pazar günü başlayan kar, tipiye dönüştü. Tüm yollar karla kaplanırken, buzlanma ve don meydana geldi. Araçların yola çıkmaması uyarısı gelirken, Konya’daki okullar tatile girdi. 7 Şubat 2023 Salı günü de okullar kapalı kalacak. Konya kar tatili uzatıldı.

Konya Valiliğinden gelen açıklamaya göre; Konya Merkez, Selçuklu, Meram, Karatay, Kadınhanı, Çeltik, Emirgazi, Yunak, Kulu gibi ilçelerde okullar yarın tatil.

Yüksekokul ve üniversiteler de eğitime 1 günlük ara verildi. Konya’da kar yağışı 7 Şubat Salı günü dondurucu soğuk havayla birlikte tüm ilçelerde etkili olacak. son dakika gelişmesine göre, deprem ve kar sebebiyle tüm ülkedeki okullar 1 hafta tatil edildi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer, kar yağışı ve deprem haberlerinin ardından okulların tatil süresiyle ilgili açıklama yaptı. Konya ve ilçeleri de dahil olmak üzere, tüm Türkiye’de okullar 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatile girdi.